Varnost
07.05.2013 09:24

Deli z drugimi:

Share

Avast Secure.me: Popolna zaščita za družbena omrežja

Češki protivirusni velikan Avast je najavil uspešen prevzem nemškega podjetja myON-ID Media GmbH, ki z varnostno rešitvijo Secure.me ščiti uporabnike družbenih omrežij pred nepridipravi. Tovrstna tehnologija naj bi bila kmalu na voljo tudi v zaščitni programski opremi podjetja Avast.
Varnostna rešitev Secure.me ščiti uporabnike družbenih omrežij pred nepridipravi.
Varnostna rešitev Secure.me ščiti uporabnike družbenih omrežij pred nepridipravi.

Na družbenih omrežjih mrgoli nepridipravov, ki nas poskušajo na takšen ali drugačen način ogoljufati. Ker običajne protivirusne zaščite tovrstnim spletnim grožnjam niso kos, se je češki protivirusni velikan Avast odločil za prevzem nemškega podjetja myON-ID Media GmbH, saj je njihova spletna storitev Secure.me (http://goo.gl/02yO5) kos tudi tovrstnim varnostnim izzivom. Ta namreč deluje kot nekakšna protivirusna zaščita za družbena omrežja in pripadajoče aplikacije, saj na osnovi naprednega algoritma razkriva objave in fotografije ki ogrožajo našo zasebnost in varnost. Varnostna rešitev Secure.me za nameček nadzira tudi povezave prijateljev, s katerimi delimo vsebine na družbenih omrežjih.

Varnostna spletna storitev Secure.me se najbolje znajde na družbenem omrežju Facebook, saj lahko starši preko nje nadzirajo celo aktivnosti njihovih otrok, vključno z odhodnimi in dohodnimi sporočili, objavami, fotografijami in drugimi družbenimi vsebinami. V primeru težav pa spletna storitev kakopak samodejno obvesti starše. Varnostna storitev Secure.me ponuja celo namensko aplikacijo, ki nam priskoči na pomoč z varnostnimi nasveti, ko smo v dvomih.

Nemško podjetje myON-ID Media GmbH je takoj ob najavi prevzema s strani češkega protivirusnega velikana Avast zagotovilo, da bo njihovim uporabnikom še naprej ponujalo varnostno storitev Secure.me v nespremenjenem obsegu. Mnogi poznavalci so zato prepričani, da bo Avast tehnologijo prevzetega podjetja še letos vgradil v njegove varnostne rešitve, saj nas bodo s tem lahko zaščitile tudi pred nevarnostmi, ki prežijo na družbenih omrežjih.

Vas zanima več iz te teme?
antivirusni programi

Prijavi napako v članku