Strojna oprema
20.03.2008 14:11
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AUTOMOWER – Košnja trave postaja preteklost!

Podjetje Husqvarna je predstavilo tri nove modele Automower kosilnic (210 C, 220 AC, 230 ACX). Troje ostrih rezalnih nožev pokosi travne bilke, ne da bi jih pri tem potrgalo. Automower kosi pogosteje in s krajšim rezom trave, ki se hitro razkroji in služi kot naravno gnojilo. Neenakomeren vzorec premikanja in kolesa z odlično lego na tleh zagotavljajo enakomerno pokošeno travno površino. Instalacija kosilnice je enostavna in istočasno čistejša in tišja od konvencionalnih izdelkov. Automower lahko z lahkoto premaga do 3.600 m2 travne površine, se spretno izmika cvetličnim gredam in hišnim ljubljenčkom. Zahvaljujoč vgrajenemu senzorju proti trku se

Automower samodejno umika oviram višjim od 15 cm in zatem izbere novo smer vožnje. Nizke ovire (kot so na primer vrtni ribniki) se od kosilnega področja nevidno omejijo z omejevalno zanko. Kosilnica je tudi neverjetno okretna in je zmožna kositi na pobočjih z nagibom do 35 odstotkov. Višina košnje se lahko brezstopenjsko nastavi med dvema in šestimi centimetri. Preden se izprazni akumulator, se sam poda v svojo polnilno postajo (razen modela 210 C), se napolni in zatem ponovno odpravi na svojo pot. Tako Automower ne deluje le okolju prijazno, temveč tudi energijsko varčno. Stroški za električno energijo na leto znašajo pri travni površini 1.000 m2 približno 12-14 €.


Zakaj bi se mučili s košnjo …

Ker potrošniki dandanes gledajo tudi na izgled izdelkov, je pohvalno, da mu je edinstvena oblika doprinesla tudi častno red dot design nagrado (na področju vrtnih izdelkov in pohištva), s skupno preko 4.000 vlogami iz 40 držav. Zaradi robustne gradnje kosi tudi v dežju. Inteligentna tehnologija in električne komponente so v zaprtem ohišju ter pod lepo oblikovanim pokrovom zaščitene pred vremenskimi vplivi. Automower podjetja Husqvarna je na voljo v treh modelnih izvedbah (210 C, 220 AC, 230 ACX) za površine od 500 m2 do maksimalno 3.600 m2, od 1.490 evrov dalje ga lahko kupimo pri osmih specializiranih Automower prodajalcih.


Prijavi napako v članku