Računalništvo, telefonija
14.04.2014 09:11
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Atomska ura na zapestju!

Prva atomska ročna ura bo prvim kupcem na voljo že konec novembra letošnjega leta!
Prva atomska ročna ura bo prvim kupcem na voljo že konec novembra letošnjega leta!

Če niste povsem zadovoljni z natančnostjo vaše ročne ure, potem vam bo zagotovo pisana na kožo nova ročna ura Cesium 133 podjetja Bathys Hawaii, saj ta čas meri kar na osnovi radioaktivnega elementa Celzij 133. Tu dejansko gre za prvo ročno atomsko uro na svetu, ki točen čas prikazuje neglede na lokacijo uporabnika. Novost je na račun radioaktivnega Cezija 133 še izjemno natančna, saj napaka pri merjenju časa v obdobju 1.000 let znaša le pičlo sekundo (naprej ali nazaj).

Čeprav mnogi ročne ure z radioaktivnim elementom ne bi nosili za nič na svetu, je podjetje Bathys Hawaii na spletnem portalu Kickstarter že zbralo sredstva za pričetek proizvodnje novosti in to kljub temu, da je zanjo v predprodaji potrebno odšteti kar preračunanih 4.320 evrov. Novost, ki naj bi bila povsem nenevarna, bo prvim kupcem na voljo konec novembra letošnjega leta, v prosto prodajo pa naj bi zašla na začetku naslednjega leta. Ta ne bo ravno poceni, saj bo podjetje Bathys Hawaii zanjo zahtevalo kar preračunanih 7.200 evrov.

Več informacij o prvi ročni atomski uri Celzia 133 je na voljo na spletnem portalu Kickstarter, in sicer s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Kickstarter-Atomic. Tu lahko še vedno naročite prvo aromsko uro Cesium 133, saj je še vedno na voljo nekaj primerkov novosti.


Prijavi napako v članku