Telefonija
15.03.2024 15:18
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ASUS Zenfone 11 Ultra: nedvomno vrhunski telefon

Foto: Asus
Foto: Asus

ASUS Zenfone je bila linija telefonov, ki je bila zadnji branik kompaktnih telefonov. Medtem ko večina proizvajalcev izdeluje telefone z diagonalo med 6,4 in 6,8 palcev, so bili Zenfone telefoni tudi manjši od 6 palcev, vseeno pa izredno zmogljivi in razmeroma poceni.

Najnovejši ASUS Zenfone 11 Ultra se s 6,78 palci požvižga na svoje poreklo. Ali to pomeni konec kompaktnih ASUS telefonov? Upamo, da ne, in da bomo v naslednjih mesecih dobili še navadne različice ASUS Zenfone 11 z manjšimi zasloni.

Če odmislimo kompaktnost, je ASUS Zenfone 11 Ultra seveda odličen telefon. Sumljivo podoben je gaming telefonu ROG Phone 8, le da so mu odstranili vpadljivo RGB osvetljavo. Vgradili so čisto vse igračke, ki jih potrebujemo. Poganja ga najnovejši Snapdragon 8 Gen 3, ki smo ga že testirali v najnovejših Samsung in Xiaomi telefonih – in lahko rečemo, da ponuja zmogljivost, ki jo boste težko izkoristili v celoti. Sistemskega pomnilnika je 12 ali 16 GB, prostora za shranjevanje pa do 512 GB (hitri UFS 4.0).

Zaslon podpira LTPO tehnologijo za prilagajanje frekvence (1-144 Hz), najvišja je na voljo samo med igranjem iger, sicer pa lahko za vsakdanje naloge koristimo 120-Hz osveževanje. Glavna kamera se lahko pohvali z ločljivostjo 50 MP s solidno goriščnico f/1,9, na voljo pa sta še ultraširoka ločljivosti 13 MP in telefoto kamera (32 MP) s trikratno optično povečavo.

Samsung je z Galaxy S24 začel z vgradnjo AI funkcij, ostali mu sedaj sledijo. ASUS je vključil prevajanje v živo, ustvarjanje povzetkov iz zvočnih posnetkov, lažje iskanje fotografij ter ostalih elementov in globoko v nastavitvah bi se našlo še kaj. Cena osnovne različice je 899 evrov, z večjim pogonom pa 999 evrov, kar niti ni pretirano, še posebej, če telefon primerjamo z drugimi konkurenti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Asus matične plošče

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več