Računalništvo, telefonija
12.10.2011 16:32

Deli z drugimi:

Share

ASUS ZENBOOK je idealna kombinacija elegance in zmogljivosti

Podjetje ASUS predstavlja nov ultra-prenosni računalnik ASUS ZENBOOK. Z njim ASUS vstopa v obdobje izjemno tankih in lahkih računalnikov, ki na ta račun ne želijo zaostajati s stilsko podobo ter zmogljivostmi. Pri ZENBOOK-u so si duška dali predvsem oblikovalci, saj predstavlja vrhunsko eleganco, ki ji bomo težko našli enako na področju računalništva.
ASUS ZENBOOK je idealna kombinacija elegance in zmogljivosti
ASUS ZENBOOK je idealna kombinacija elegance in zmogljivosti

Umetnost in tehnologija sta pri modelu ASUS ZENBOOK v sožitju. Srebrna zunanjost, ki jo krasi dizajn koncentričnih krogov, je še dopolnjena z izjemno tankimi merami. Prenosnik je v svojem najtanjšem delu debel vsega 0,28 centimetra, največja debelina pa doseže vsega 0,89 centimetra (v zadnjem delu). Zunanje linije najtanjšega ultra-prenosnika na trgu so vitke, določene pa so z merami zaslona – ta meri bodisi 11,6 ali 13,3 palca. Teža prenosnika dosega vsega 1,1 oziroma 1,3 kilograma.

ASUS ZENBOOK je tudi hiter. Funkcija hitrega vklopa prenosnik iz stanja pripravljenosti, v katerem lahko ostane tudi do dva tedna, obudi v vsega dveh sekundah. Kljub skromnim zunanjim meram prenosnik ne skopari z zmogljivostmi, saj so vanj vgrajeni hitri procesorji Intel Core i5 in i7 druge generacije, SATA vmesnik različice 3.0 ter pogon SSD. Med komunikacijskimi tehnologijami izstopata Bluetooth V4.0 ter USB 3.0, dodatno pa je ASUS v prenosnik vgradil tehnologijo USB Charger+, ki naprave, priklopljene na prenosnik, napolni bistveno hitreje od tekmecev. Izjemna tankost prenosnika je bila izziv tudi za inženirje, ki so hladilno rešitev zasnovali kot tanke bakrene lističe v obliki črke V ter jim omogočili boljši pretok zraka in hlajenje prenosnika. Ko kapaciteta baterija pade pod 5 odstotkov, ASUS ZENBOOK samodejno shrani uporabnikovo delo in prepreči izgubo podatkov.

Ultra-prenosni ZENBOOK je tudi izredno varčen z energijo in prijazen do okolja. Uporablja ASUS-ovo patentirano tehnologijo Super Hybrid Engine II, ki pametno upravlja s porabo energije in omogoča do 25 odstotkov daljšo avtonomijo delovanja na baterije od primerljivih ultra-prenosnikov. Manjši model tako ponuja 5-urno avtonomijo, večji pa kar 7-urno.

V ASUS-u vedo, da ultra-prenosni računalniki niso namenjeni zgolj delu, temveč so pogosto tudi v službi zabave. ZENBOOK je zato opremljen s tehnologijo ASUS SonicMaster, kombinacijo napredne strojne in programske opreme, ki sta jo razvili ekipi ASUS Golden Ear ter strokovnjakov Bang & Olufsen. Prenosnik pri ogledu video vsebin zato postreže s kakovostnim prostorskim zvokom ali pa izjemno čistim zvokom pri poslušanju glasbe.


ASUS ZENBOOK je že naprodaj v Združenih državah Amerike, kjer se njegova cena začne pri 999 ameriških dolarjih. Na drugih tržiščih bo na voljo pozneje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku