Prenosni računalniki
20.10.2011 07:26

Deli z drugimi:

Share

Asus Transformer 2 v sliki in filmu

Asus Transformer 2 naj bi bil vsaj za razred boljši od Applove tablice iPad 3.
Asus Transformer 2 naj bi bil vsaj za razred boljši od Applove tablice iPad 3.

Na svetovnem spletu se že dalj časa govori o prihajajočem Applovem tabličnem računalniku iPad 3. Ta naj bi bil lažji, tanjši in nekoliko dražji od zdajšnjega modela. Kot vse kaže tablica Apple iPad 3 ne bo imela »lahkega življenja«. Asus bo namreč kmalu na trg ponudil tablični računalnik Transformer 2, ki bo strah in trepet za vse konkurente.

Tablica Asus Transformer 2 bo temeljila na osnovi platforme Nvidia Tegra 3. Ta ima poleg štirih procesorskih jeder ARM Cortex-A9 še dodatno jedro, imenovano „companion chip“ (prijateljski čip). Ta se uporablja predvsem takrat, ko naprava ne dela praktično “nič” oziroma je v stanju pripravljenosti. V poštev pride še za opravljanje manj zahtevnih nalog. S tem se zagotovi občutno manjšo porabo električne energije.

Tablični računalnik Asus Transformer 2 se bo lahko pobahal še s precej tanjšo obliko, zaobljenimi robovi in nekoliko spremenjeno tipkovnico. Digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk bo opremljen z bliskavico LED. Z njim bo mogoče zajeti visokoločljive filmske posnetke formata 720p. Za shranjevanje podatkov bo na voljo vgrajeni pomnilnik z do 32 gigabajtov prostora. Izris slik naj bi inženirji zaupali zaslonu z 10,1-palčno oziroma 25,6-centimetrsko diagonalo. Na njem bo prednameščen nov Googlov operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Na svetovnem spletu se šušlja, da naj bi bil tablični računalnik Asus Transformer 2 naprodaj že letos. Zanj naj bi bilo potrebno onkraj luže odšteti okoli preračunanih 360 evrov. To je, vsaj glede na strojno opremo, izjemno ugodna cena. Več naj bi bilo znanega že novembra.

Vas zanima več iz te teme?
Asus prenosni računalniki

Prijavi napako v članku