Računalništvo, telefonija
15.01.2013 14:46

Deli z drugimi:

Share

ASUS prenovil družino prenosnikov X

ASUS je z modelnim letom 2013 stilsko in tehnično prenovil družino prenosnikov X. Modela ASUS X402 in X502 uporabnikom nudita še več zmogljivosti po privlačni ceni. V tanko in elegantno ohišje, ki je na voljo v različnih barvah, so vgrajeni zmogljivi procesorji IntelR CoreT. Prenosnika blestita tudi na področju multimedije, saj sta opremljena z zvočno tehnologijo ASUS SonicMaster, ki iz vgrajenih zvočnikov izvabi preprosto boljši zvok. Za še bolj intuitivno in natančno upravljanje s prenosnikom skrbi tehnologija Smart Gesture, pri čemer družina prenosnikov X nudi popolno sožitje tehnologije, dizajna in edinstvenih lastnosti, kar bodo cenili številni uporabniki.
ASUS prenovil družino prenosnikov X
ASUS prenovil družino prenosnikov X

ASUS-ovi oblikovalci so poskrbeli za elegantno zunanjo podobo prenosnikov, saj ta kljub vgrajenim zmogljivim komponentam v višino ne merita več kot 25 mm. Čist dizajn dopolnjuje barvna izbira, pri čemer velja, da sta črna in bela barvna kombinacija namenjeni predvsem poslovnim uporabnikom, medtem ko utegnejo predvsem mlajši uporabniki prisegati na modro in rožnato barvo, ki bosta prav tako na voljo z novima modeloma.

Dizajn prenosnikov je podrejen udobju, kar bodo uporabniki prepoznali ob uporabi velike sledilne plošče s podporo večprstnemu dotiku, ki po zaslugi tehnologije ASUS Smart Gesture omogoča precej bolj naravno upravljanje in interakcijo z operacijskim sistemom Windows 8. Udobno večurno delo omogoča tehnologija ASUS IceCool, ki sistem hlajenja upravlja tako, da spodnji del prenosnika, kamor ima uporabnik prislonjena zapestja, ohranja hladen, tej zahtevi pa so inženirji podredili tudi vgradnjo komponent.

Multimedijski navdušenci bodo veseli zvočne tehnologije ASUS SonicMaster audio ter kakovostnih zvočnikov, ki postreže z bolj jasnim in globokim zvokom. Preprosto boljši zvok pride do izraza tako ob poslušanju glasbe, ogledu filmov ali igranju iger. Filmske zanesenjake bo dodatno razveselila tehnologija ASUS Splendid, katere naloga je optimizacija kakovosti slike do najmanjših podrobnosti, rezultat pa bolj natančna barvna reprodukcija. Omenjena tehnologija omogoča tudi večprofilne nastavitve za rabo z različnimi aplikacijami.

Le 2 sekundi sta potrebni, da se nova prenosnika, opremljena z najnovejšimi procesorji IntelR CoreT (do modelov i7) iz stanja spanja obudita v operacijski sistem Windows 8. Hkrati pa njuna visoka energijska učinkovitost poskrbi za dolgo avtonomijo, saj lahko v stanju pripravljenosti ostaneta kar do 14 dni. Tehnologija ASUS Super Hybrid Engine II še dodatno optimizira porabo energije v korist večji varčnosti ob zgledni odzivnosti.

Prenosnika ASUS X402 in X502 bosta v Sloveniji naprodaj od marca naprej.

Karatkteristike ASUS X402 in X502:

Model: X402/X502

Procesorji: tretja generacija IntelR CoreT

Sistemski nabor: Mobile IntelR HM76 Express

Operacijski sistem: Windows 8, Windows 8 Pro

Pomnilnik: DDR3 1600MHz, 2GB/4GB

Zaslon: 14″/15.6″ HD (1366 x 768) z LED-osvetlitvijo

Grafika: IntelR HD 4000

Disk: 320GB/500GB (5400 RPM)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku