Računalništvo, telefonija
07.02.2012 19:12

Deli z drugimi:

Share

Asus predstavil novi optični pogon

Nova optična enota iz Asus-a
Nova optična enota iz Asus-a

Asus je izdal novi CD/DVD zapisovalnik, ki vsebuje kar dve programski rešitvi za zapisovanje CD/DVD ploščkov. Ob pomoči ekskluzivnih Asus tehnologij E-Green in OTS, pogon porabi manj električne energije, samodejna prepoznava vrste diska pa omogoča boljšo prilagoditev porabe energije pri pisanju, medtem ko tehnologiji E-Hammer in Disc Encryption skrbita za varne metode zaščite podatkov.

Novi DRW-24B5ST pogon je primeren za uporabnike, ki iščejo dodatno podatkovno zaščito, energijsko varčnost in večje hitrosti pisanja.

Med drugim je Asus-ova novost tudi prvi optični pogon, ki v kompletu vsebuje kar dva vrhunska programa za zapisovanje CD/DVD ploščkov. Komplet poleg optične enote tako vsebuje tudi programa Nero Essentials 10 in Cyberlink Power2Go 7. Nero Essentials 10 je eden, svetovno najbolj popularnih programov za peko CD/DVD ploščkov. S tehnologijo Asus Disc Encryption II in Power2Go 7, uporabniki lahko podvojijo njihove varnostne ukrepe, kot so gesla in funkcija skrivanja datotek. Na ta način lahko uporabniki preprosto »zaklenejo« dele ali kar celoten plošček z enim samim geslom. Čisto nova tehnologija E-Hammer pa lahko trajno uniči podatke brez, da bi za to bilo potrebno fizično uničiti disk.


Prijavi napako v članku