Računalništvo, telefonija
12.01.2012 12:17

Deli z drugimi:

Share

ASUS-ove zmogljive tablice prve z operacijskim sistemom Android 4.0

ASUS-ove zmogljive tablice prve z operacijskim sistemom Android 4.0
ASUS-ove zmogljive tablice prve z operacijskim sistemom Android 4.0

Podjetje ASUS je prvo na svetu na svoje zmogljive tablične računalnike, opremljene s štirijedrnimi procesorji NVIDIA Tegra 3, namestilo operacijski sistem Android različice 4.0. ASUS Eee Pad Transformer Prime je prva tablica, ki je bila deležna programske nadgradnje, pridružila pa se ji je tudi novinka ASUS MeMO 370T.

Na sejmu Consumer Electronics Show, ki te dni poteka v Las Vegasu, sta izvršna direktorja podjetij ASUS in NVIDIA Jerry Shen in Jen-Hsun Huang javnosti predstavila prvo namestitev operacijskega sistema Android 4.0 (znanega tudi pod oznako Ice Cream Sandwich) na tablične računalnike. Programske in funkcionalne nadgradnje je bila tako prva deležna tablica ASUS Eee Pad Transformer Prime, ki je bila tudi prva tablica na svetu, opremljena z zmogljivim štirijedrnim mobilnim procesorjem NVIDIA Tegra 3. Uporabniki tablice nadgradnjo operacijskega sistema že lahko prenesejo s spleta.

Operacijski sistem Android 4.0 ICS prinaša več zanimivih funkcij, kot sta hiter preklop med mobilno in namizno različico ogleda spletnih strani ter shranjevanje spletnih strani za kasnejše branje. Dodatnih izboljšav je bil deležen del, namenjen fotoaparatu in kameri, saj ta sedaj omogočata zajem panoramskih posnetkov, programski del pa je nadgrajen z možnostjo urejanja zajetih vsebin in pozna več posebnih učinkov.

Na novinarski konferenci na sejmu CES 2012 sta podjetji ASUS in NVIDIA predstavili novo zmogljivo tablico. ASUS MeMO 370T sodi med najbolj mobilne in tanke izdelke, saj je opremljena s 7-palčnim zaslonom z matriko IPS in ločljivostjo 1280×800 pik. Hitro delovanje jamči vgrajen štirijedrni procesor NVIDIA Tegra 3, ki poganja operacijski sistem Andriod 4.0 ICS, uporabnike pa bo med drugim razvajal fotoaparat z ločljivostjo 8 milijonov pik.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku