Igre
16.04.2019 15:21
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Assassin’s Creed: Unity v pomoč pri obnovi Notre-Dame

Ubisoft je znan po natančnih upodobitvah zgodovinske arhitekture.
Ubisoft je znan po natančnih upodobitvah zgodovinske arhitekture.

Po tem, ko je požar močno poškodoval več kot 800 let staro znamenito pariško katedralo Notre-Dame, so se s pomočjo zasebne Fundacije za francosko dediščino nemudoma pričela zbirati sredstva za obnovo. Ker pa bo rekonstrukcija dolgotrajna in izredno zahtevna, se bodo arhitekti in gradbeniki močno zanašali na različna slikovna gradiva.

Pri tem naj bi jim v veliko pomoč bila prav igra Assassin’s Creed: Unity, ki se odvija v Parizu leta 1789 in med drugim vsebuje osupljivo podrobno kreacijo katedrale. To je izkušena oblikovalka stopenj Caroline Miousse s pomočjo strokovnjakov in zgodovinarjev ustvarjala kar dve leti. In čeprav se njena notranjost zaradi avtorske zakonodaje rahlo razlikuje od dejanske, gre po vsej verjetnosti za najbolj natančno rekonstrukcijo zgradbe v virtualnem svetu.

Seveda pa to ni edina igra, v kateri si lahko pobližje ogledamo znamenito notredamsko katedralo. V akcijski pustolovščini The Saboteur se je bilo že nekaj let pred Unity mogoče sprehoditi po zdaj uničeni strehi. Francoska prestolnica bo prav tako osrednja lokacija v prihajajočem Wolfenstein: Youngblood, zato utegnemo že kmalu videti še eno upodobitev Notre-Dame v videoigrah.


Prijavi napako v članku