Računalništvo, telefonija
05.07.2010 14:35

Deli z drugimi:

Share

Asetek AIO: najzmogljivejši računalnik vse-v-enem

Računalniki vse-v-enem se bodo prav kmalu lahko po zmogljivosti povsem kosali z osebnimi računalniki.
Računalniki vse-v-enem se bodo prav kmalu lahko po zmogljivosti povsem kosali z osebnimi računalniki.

Vse do sedaj so bili računalniki vse-v-enem namenjeni bolj ali manj deskanju po svetovnem spletu, predvajanju večpredstavnostnih vsebin in opravljanju enostavnejših opravi. Kmalu pa temu ne bo več tako, saj je podjetje Asetek predstavilo prototip izjemno zanimivega računalnika vse-v-enem, ki se ne ustraši niti najzahtevnejših nalog.

Novi računalnik vse-v-enem, ki v debelino meri komajda 58 milimetrov, je namreč opremljen tako z izjemno zmogljivim Intelovim procesorjem Core i7-920 takta 2,66 GHz kot grafično zverino Nvidia GeForce GTX 280M. To je inženirjem podjetja Asetek uspelo doseči s pomočjo miniaturnega vodnega hladilnega sistema, ki lahko brez večjih težav odstranjuje več kot 200 vatov odvečne toplotne energije.

Če gre verjeti inženirjem podjetja Asetek, potem bomo njihov najzmogljivejši računalnik vse-v-enem lahko ugledali na prodajnih policah ameriških trgovin še pred koncem jeseni. Novost pa naj bi na evropska tla prispela še pred koncem letošnjega leta. No, pustimo se presenetiti.


Prijavi napako v članku