Igre
12.04.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Arenska streljačina, ki združuje Halo in Portal

Po besedah avtorjev je Splitgate lahko pograbiti, a težko obvladati.
Po besedah avtorjev je Splitgate lahko pograbiti, a težko obvladati.

Če ste se z večigralskimi streljačinami srečali kakšni dve desetletji pred invazijo battle royale naslovov vam besedna zveza “arenska streljačina” najbrž pomeni več kot današnji mladini. A le redko kdo še ni slišal za Quake III Arena in Unreal Tournament, najbolj znana predstavnika tega podžanra, ki je konec devetdesetih let poskrbel za razcvet mrežnega večigralstva ter močno pripomorel k razvoju e-športa.

Tovrstne streljanke zaznamujejo hiter tempo, po celotni mapi razmetana orožja in starošolski igralni načini z (običajno) nekompleksnimi pravili, kot so: Deathmatch, Team Deathmatch in Capture the Flag. S prihodom bolj realističnih in kompleksnejših streljačin pa je zanimanje za njih začelo upadati in s tem tudi ponudba svežih arenskih izkušenj. Po neuspelem preporodu zvrsti Cliffa Bleszinskega z igro LawBreakers, želijo arenske streljačine zdaj širši množici ponovno približati novinci 1047 Games s prepletanjem elementov klasik Halo in Portal v igri Splitgate: Arena Warfare.

Kot velika oboževalca Microsoftove znanstveno-fantastične sage, diplomiranca Univerze Stanford Ian Proulx in Nicholas Bagamian s kolegi pripravljata hitro futuristično arkadno akcijo z obširnim naborom orožja in sposobnostjo ustvarjanja časovno-prostorskih prehodov. Kar sicer zveni kot neizvirna kombinacija dveh ikoničnih stvaritev, bi lahko postala naslednja velika reč med večigralskimi naslovi, saj so številni igričarji idejo sprejeli odprtih rok.

Čeprav avtorji želijo igro izdati tudi za konzole, je razvoj trenutno osredotočen na PC različico, ki naj bi bila na voljo že prav kmalu za manj kot 30 €, potrebovala pa bo vsaj:

– 64-bitni operacijski sistem Windows 7, Windows 8.1 ali Windows 10
– procesor z dvema jedroma
– 6 GB pomnilnika
– grafično kartico NVIDIA GeForce GTX 560 1GB
– 12 GB prostora na disku

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku