Telefoni
16.11.2011 12:07

Deli z drugimi:

Share

Applova asistentka Siri kmalu na mobilnikih Android?

Le kdo bi se branil digitalne asistentke Siri?
Le kdo bi se branil digitalne asistentke Siri?

Apple je s pričetkom prodaje pametnega mobilnega telefona iPhone 4S najavil še razpoložljivost storitve Siri. Digitalna asistentka omogoča, da se številne stvari na mobilniku iPhone 4S upravljajo kar s pomočjo glasu. To vključuje zapis kratkega sporočila SMS, priklic vremenske napovedi, klicanje kontakta in še bi lahko naštevali. Ker se je asistentka Siri v praksi zelo dobro izkazala, so se zanjo pričakovano ogreli tudi uporabniki mobilnikov Android.

Če gre verjeti programerjem podjetja Applidium, ki se ukvarjajo z razvojem aplikacij za Applove naprave, bo asistentka Siri kmalu na voljo tudi za uporabnike mobilnikov Android. Ti so namreč pripravili postopek, ki naj bi omogočal zaobitje varnostnih kontrol najbolj priljubljene digitalne asistentke. Ta bi s tem postala dostopna vsem pametnim mobilnim telefonom na tržišču. To kakopak vključuje tudi mobilnike Android vseh proizvajalcev.

Programerji podjetja Applidium so dejansko naredili to, kar je še pred kratkim veljalo za nemogoče (vsaj glede na stroge varnostne zahteve podjetja iz Cupertina). Ti so odkrili način, kako prelisičiti varnostni mehanizem, ki sprejema zahteve za digitalno asistentko Siri. Ta z nekaj programske pomoči prepozna zahtevo iz mobilnika Android na način, kot da bi bila posredovana iz Applovega mobilnika iPhone 4S. Asistentko Siri naj bi bilo mogoče uporabljati celo v navezi z aplikacijami. Kdaj bo ta na voljo uporabnikom mobilnikov Android, je težko napovedati. Kljub temu lahko razvoj dogodkov že spremljamo na naslovu http://goo.gl/V3N3u.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku