Telefoni
03.09.2017 11:29

Deli z drugimi:

Share

Apple za leto 2018 načrtuje 15,24-centimetrski iPhone

Apple za leto 2018 načrtuje 15,24-centimetrski iPhone
Apple za leto 2018 načrtuje 15,24-centimetrski iPhone

Niti še nismo spoznali letošnjega iPhona, pa že krožijo nove govorice o naslednjem, ki naj bi izšel leta 2018. Bolj ali manj zanesljivi “insiderski” viri, so izbrskali podatke o tem, da naj bi Apple načrtoval 15,24-centimetrski OLED iPhone, ki naj bi nasledil letošnjega iPhona 8. Če te govorice držijo, bi to bilo sploh prvič, da bi Apple opremil svoj telefon z ekranom večjim od 13,97 centimetra, kolikor meri do tega trenutka največji iPhone. Mnogi se boste verjetno zgrozili o tej velikosti, vendar ljudje v Ameriki v večini prisegajo na telefone z večjimi ekrani.

V ozadju te govorice se prepletajo zgodbe različnih medijev, med katerimi so The Investor, južnokorejska publikacija ET News in seveda viri iz industrije. Po informacijah vseh teh virov, Samsungov največji rival že intenzivno razvija 15,24-centimetrski iPhone, kajti Applov cilj za leto 2018 naj bi bil predstavitev največjega iPhona do sedaj. Zanimivo je morda to, da poleg velikosti ekrana, ki je oz. bo (če bo) zares izstopala, Apple načrtuje uporabo enakega OLED ekrana in pripadajoče tehnologije, kot naj bi jo imel prihajajoči iPhone 8. To je spet nov izziv za inženirje, ki bodo morali poskrbeti za to, da povečani ekran ne bo kompenziral manka tehnološke dovršenosti.

“Insiderski” viri so šli precej v globino Applovih dejanskih načrtov za leto 2018 in ugotavljajo, da “Jabolko” pripravlja dva modela za naslednje leto. En naj bi bil opremljen z 14,859-centimetrskim ekranom, medtem ko naj bi drugi, o katerem je bilo govora do sedaj, ponudila kar 16,41-centimetrski ekran. Pomembno je izpostaviti, da je prvi, torej manjši model po velikosti enak kot naj bi bil iPhone 8. Govorimo o 6-inčnem telefonu, medtem ko tale večji meri kar 6,5 inčov.

Apple je po informacijah virov komuniciral s podjetjem Samsung Display, da naj bi skupaj zgradila večji OLED ekran. Poleg tega je vsem ostalim partnerjem, ki za Apple izdelujejo določene dele, naročil naj začnejo delati prej kot običajno.Za letošnji iPhone se je pravo delo začelo aprila, kar je prav tako nekoliko hitreje kot po navadi. Če se morda sprašujete čemu tako velik iPhone s tako velikim ekranom, potem je odgovor v povpraševanju kupcev. Po Applovih podatkih se ravno to, torej povpraševanje po pametnih telefonih z večjim ekranom, povečuje iz dneva v dan. Potrditev glede govoric s strani Appla ni bilo pričakovati, možno pa je tudi to, da Apple, glede na dosedanje delo pri iPhonu 8, načrtuje uporabo “full-screen” dizajna tudi za prihajajoče izdaje telefona.

Če govorimo o iPhonu 8, lahko povemo, da je Apple že razposlal vabila za dogodek 12. septembra. Apple Insider piše, da naj bi podjetje ob letošnji 10. obletnici predstavilo težko pričakovani telefon, prav tako pa bi lahko spoznali nekaj drugih produktov, ki pa težko pridejo v ospredje, v družbi iPhona. Glede na podatke iz vabila, bo dogodek potekal v teatru Steve Jobs Theater, ki se nahaja v novem Apple Park campusu v Cupertinu. Razen napisa “Dobimo se pri nas” (“Let’s meet at our place”) ni znanih nobenih drugih podatkov glede dogodka.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku