Računalništvo, telefonija
02.04.2017 09:05
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple z nadgradnjo iOS 10.3 pošteno razburil lastnike telefonov iPhone 5 in 5C. Preverite zakaj!

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 5 in iPhone 5C bi lahko kmalu ostali brez posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS.
Uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 5 in iPhone 5C bi lahko kmalu ostali brez posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS.

Pred kratkim smo poročali o tem, da je podjetje Apple najavilo razpoložljivost najnovejšega mobilnega operacijskega sistema iOS 10.3 (http://bit.ly/Apple-iOS103). Uporabniki Applovih naprav so novost sprejeli z odprtimi rokami, saj ta prinaša tako boljšo uporabniško izkušnjo kot tudi bolj tekoče delovanje v primerjavi s predhodnikom. Animacije naj bi bile namreć manj zahtevne za procesor, manj opazne in s tem vse skupaj hitrejše kot pri predhodni različici mobilnega operacijskega sistema iOS.

Medtem ko je najnovejši operacijski sistem iOS na voljo za vse novejše naprave, je podjetje Apple posodobitev preko sistema OTA umaknil tako za uporabnike pametnih mobilnih telefonov iPhone 5 kot iPhone 5C. Poleg tega za te mobilne naprave ni na voljo niti poskusna različica operacijskega sistema iOS 10.3.2, ki bo uporabnikom novejših Applovih naprav kot končna različica na voljo za prenos kmalu. Mnogi poznavalci so prepričani, da je podjetje Apple s tem dejansko nakazalo, da bosta pametna mobilna telefona iPhone 5 in iPhone 5C kmalu ostala brez novejših razčičic mobilnega operacijskega sistema iOS.

Medtem ko posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS za pametna mobilna telefona iPhone 5 in iPhone 5C trenutno ni možna preko sistema OTA (različica 10.2.1 je namreč prikaza kot zadnja razpoložljiva), je posodobitev vseeno možno opraviti. Za to potrebujemo le najnovejšo različico programske opreme iTunes in napravo priključeno na osebni računalnik. Kljub temu ostaja še vedno neznanka, zakaj je podjetje Apple umaknilo posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS za starejša pametna mobilna telefona iPhone. Kljub temu verjamemo, da bo novi mobilni operacijski sistem iOS 10.3 uporabnikom pametnih mobilnih telefonov iPhone 5 in iPhone 5C kmalu ponovno na voljo preko sistema OTA. To pa ne moremo trditi za prihajajočo različico 10.3.2, ki je trenutno še vedno v poskusni fazi.


Prijavi napako v članku