Programska oprema
30.06.2005 08:59

Deli z drugimi:

Share

Apple v množično uporabo uvaja podcast


Apple iPod-i se prodajajo kot vroče žemljice.

Družba Apple je objavila, da bo podcast-e uvedla v množično uporabo, saj je vse, kar uporabniki potrebujejo, vgradila v novo različico iTunes-a 4.9, v sklopu katere je mogoče odkrivati možnosti podcast-a, prejemati novosti in nove podcast-e ter upravljati in poslušati podcast-e.

Novi imenik podcast-ov v različici iTunes-a 4.9 ima več kot 3.000 brezplačnih avdio programov, zaradi česar je to največji imenik podcast-ov na svetu, z izborom najbolj poslušanih programov kot so ABC News, Adam Curry, BBC, Clear Channel, The Dawn and Drew Show, Disney, Engadget, ESPN, Newsweek in mnogi drugi.

iTunes je nagrajena programska oprema za digitalno glasbo in spletna glasbena trgovina. Uporabnikom omogoča, da hitro in brez težav najdejo ter se prijavijo na svoj priljubljeni podcast, tako da se vsakič, kadar izide nova epizoda, le-ta avtomatsko prenese na njihove Mac-e, PC-je ali se sinhronizira na njihove iPod-e. iTunes je prav tako olajšal upravljanje mnogih prijav podcast-a z enostavno organizacijo podatkov in prikazom po epizodi in datumu. Od danes bodo iPod-i imeli tudi enostaven meni za podcast-e, vključno s sistemom zaznamkov podcast-ov ter možnostjo prikazovanja oblike podcast-a v barvi.

iPod in iTunes vodita digitalno revolucijo v glasbi. Z več kot 15 milijoni prodanih iPod-ov do 31. marca tega leta je iPod postal najpopularnejši digitalni predvajalnik glasbe, glasbena trgovina iTunes pa je prva spletna glasbena trgovina z več kot 430 milijoni pesmi, prodanih preko interneta.

Različico iTunes 4.9 za Mac in Windows, ki vključuje tudi iTunes Music Store, najdete na internetni strani www.itunes.com. Novi meni za podcast-e za vse iPod-e, ki imajo Click Wheel in iPod minije, najdete na internetni strani z brezplačno programsko opremo za iPod: www.apple.com/ipod. Vsi uporabniki različice iTunes 4.9 se lahko prijavijo in prejemajo podcast-e brez dodatne programske opreme, ker je postavka za podcast-e vgrajena v iTunes in iPod.


Prijavi napako v članku