Telefoni
31.10.2013 11:55
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple potrdil težave z baterijo mobilnika iPhone 5S

Čeprav je pametni mobilni telefon iPhone 5S izdelalo podjetje Apple, ta še zdaleč ni brez napak, kar največ preglavic pa uporabnikom povzroča njegova baterija. Ker se hranilnik električne energije mnogim uporabnikom bodisi prehitro izprazni bodisi prepočasi polni, so ti upravičeni do zamenjave naprave z novo.
Zaradi težav v proizvodnji se baterije nekaterih mobilnikov iPhone 5S prehitro izpraznijo ali predolgo polnijo.
Zaradi težav v proizvodnji se baterije nekaterih mobilnikov iPhone 5S prehitro izpraznijo ali predolgo polnijo.

Eden izmed glavnih adutov Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone 5S naj bi bila zmogljiva baterija, ki naj bi zagotavljala večurno brezskrbno uporabo naprave. Številni kupci novosti pa so s kakovostjo hranilnika električne energije vse prej kot zadovoljni, saj se ta bodisi prehitro izprazni bodisi prepočasi polni. Čeprav število nezadovoljnih kupcev ni znano, se na številnih spletnih forumih že šušlja, da naj bi jih bilo širom sveta kar precej.

Ker bi govorice o slabih baterijah lahko upočasnile uspešno prodajo pametnih mobilnih telefonov iPhone 5S, so se nemudoma oglasili Applovi predstavniki za stike z javnostjo. Ti so priznali, da sta prehitro praznjenje in počasno polnjenje vgrajene baterije posledici težav v proizvodnem procesu. Razloga za preplah ni, saj naj bi bile baterije kljub temu brez napak, kar pomeni, da ne more priti do samovžiga ali eksplozije. Podjetje Apple je ob tem še zagotovilo, da so vsi lastniki »okvarjenih« mobilnikov iPhone 5S upravičeni do zamenjave naprave z novo. Zamenjava je seveda možna le pri njihovih pooblaščenih serviserjih.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku