Računalništvo, telefonija
27.01.2010 16:05

Deli z drugimi:

Share

Apple posloval odlično

Applov tablični računalnik naj bi bil po številnih ugibanjih danes le predstavljen.
Applov tablični računalnik naj bi bil po številnih ugibanjih danes le predstavljen.

Iz podjetja Apple je v javnost prispelo finančno poročilo za zadnjo četrtino preteklega leta, s katerim so lahko Steve Jobs in ostali iz Appla več kot zadovoljni. Apple je namreč v tem četrtletju zabeleži 15,68 milijarde dolarjev (11,03 milijarde evrov) prihodkov, od česar je čistega dobička 3,38 milijarde dolarjev (2,38 milijarde evrov). Za te dobre rezultate je zaslužen predvsem mobilnik iPhone, ki so ga v omenjenem obdobju prodali v 8,7 milijona primerkih, kar je dvakrat več kot v istem obdobju leta 2008. Nekolikšen upad prodaje so doživeli njihovi predvajalniki iPod, saj je 21 milijonov prodanih primerkov 8 odstotkov manj kot v letu 2008. Zelo dobro pa so se odrezali računalniki Macintosh, ki so jih prodali v 3,36 milijona primerkih, kar predstavlja 33 odstotno porast.

Tudi za prvo četrtino leta 2010 Apple pričakuje dobre rezultate. Po napovedih naj bi v njihovo blagajno prispelo 11-11,4 milijarde dolarjev (7,73 in 80,2 milijarde evrov). V kolikor bi se načrti uresničili, bi bilo to, če odštejemo zadnjo praznično obarvano četrtino leta, najboljše četrtletje v Applovi zgodovini.

Prvi mož Appla Steve Jobs je v poročilu dejal, da imajo v tem letu v planu izdati nekatere zelo dobre produkte, od katerih naj bi enega zelo pomembnega ugledali že danes. Najverjetneje je imel v mislih njihov skrivnostni tablični računalnik, s katerim naj bi lahko uporabniki preko zaslona na dotik deskali po spletu, igrali igre ali pa gledali televizijo.


Prijavi napako v članku