Računalništvo, telefonija
27.07.2018 12:13

Deli z drugimi:

Share

Apple odpravil težave peklensko vročega prenosnika MacBook Pro

Z namestitvijo popravka bo vaš prenosnik MacBook Pro s procesorjem Core i9 postal precej hitrejši!
Z namestitvijo popravka bo vaš prenosnik MacBook Pro s procesorjem Core i9 postal precej hitrejši!

Pred kratkim smo poročali o tem, da je zmogljivost prenosnega računalnika MacBook Pro podjetja Apple s procesorjem Core i9 v številnih primerih celo slabša kot pri modelih, ki so opremljeni z Intelovimi procesorji Core i7. Procesor Intel Core i9 bi namreč moral pri polni obremenitvi povečati hitrost delovanja iz 2,9 gigahercev na kar 4,8 gigahercev, a se v praksi izkaže, da procesor zaradi pregrevanja dejansko zniža frekvenco delovanja na vsega 2,2 gigahercev. Zaradi tega številni kupci novosti že razmišljajo o tem, da bi zaradi tega tožili podjetje Apple, saj so plačali več v pričakovanju večje zmogljivosti, dejansko pa so v roke dobili napravo s precej slabšo zmogljivostjo.

Zaradi tega so se pri podjetju Apple tokrat odzvali s svetlobno hitrostjo, saj so za novi prenosni računalnik MacBook Pro že pripravili programski popravek, ki je na voljo za prenos na spletni povezavi https://support.apple.com/kb/DL1973?locale=en_US in vsaj delo odpravlja težavo. Po namestitvi popravka za operacijski sistem macOS High Sierra (različica 10.13.6) postane delovna frekvenca procesorja Core i9 namreč stabilna, vključno s temperaturo delovanja, kar se posledično odraža v hitrejše delovanju sistema kot celote. Slaba stan namestitve popravka pa je glasnejše delovanje prenosnika, zaradi hitrejšega delovanja ventilatorjev.

Mnogi poznavalci so prepričani, da so pri podjetju Apple s popravkom za operacijski sistem macOS le delno omilili težave, povezane z prenosnim računalnikom MacBook Pro s procesorjem Core i9. Zaradi omejenega hlajenja je ta namreč še vedno precej počasnejši od primerljivih računalnikov, ki poganjajo Windows 10. Pri teh lahko namreč procesor zaradi boljšega hlajenja doseže celo frekvence do 5 gigahercev, medtem ko MacBook Pro tega ne zmore.


Prijavi napako v članku