Telefoni
24.02.2012 15:15
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple priznal, da je namerno zavajal kupce iPhona 4!

Ste kot uporabniki mobilnega telefona iPhone 4 kdaj imeli težave z »izgubo« omrežnega signala?
Ste kot uporabniki mobilnega telefona iPhone 4 kdaj imeli težave z »izgubo« omrežnega signala?

Pametni mobilni telefon iPhone 4 je ob izidu onkraj luže povzročil pravo nakupovalno evforijo. Odziv kupcev je bil kar desetkrat večji kot pri pričetku prodaje mobilnega telefona iPhone 3GS. Kar nekaj kupcev pa je navdušenje minilo takoj, ko so Applov mobilnik iPhone 4 pričeli uporabljati na terenu. Največ uporabnikov je imelo težave z »izgubo« omrežnega signala, in sicer v primeru, ko so mobilnik držali za kovinsko obrobo.

Medtem ko se podjetje Apple za pritožbe jeznih kupcev več tednov sploh ni zmenilo, se je v začetku junija leta 2010 z »uradnim sporočilom« vendarle odzvalo na očitke. Programerji podjetja iz Cupertina so tedaj priznali, da je za te nevšečnosti kriva napačna programska koda, ki skrbi za izračunavanje prikaza jakosti signala na zaslonu. Mnogi kupci pa so bili mnenja, da uporaba napačne programske kode po vsej verjetnosti ni bila naključna. Apple naj bi namreč s tem želel pokazati, da je njihova inovativna oblika antene kot nalašč za dober sprejem signala. In prav so imeli. Kasneje se je izkazalo, da je bila pri iPhonu 4 storjena napaka pri načrtovanju antene.

Zaradi zavajanja je kopica razočaranih uporabnikov vložila skupinsko tožbo zoper Apple. Po dobrem letu pravdanja so ti pred kratkim s podjetjem iz Cupertina le dosegli poravnavo. Zmaga je bila sladko-grenkega okusa, saj so razočarani uporabniki pridobili le to, da lahko od Appla zahtevajo bodisi silikonski etui bodisi povračilo denarja v višini preračunanih 11 evrov. Jim je pa verjetno v ponos to, da so dokazali, da je Apple s programsko opremo namerno prikrival napako, ki jo je naredil pri načrtovanju antene. Tudi to nekaj šteje, a ne?

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku