Telefoni
13.10.2020 22:15
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple razkril iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max

Ohišje pametni mobilni telefonov iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max je tokrat kovinsko!
Ohišje pametni mobilni telefonov iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max je tokrat kovinsko!

Podjetje Apple je v okviru nedavne konference prijetno presenetilo z dvema novima premijskima pametnima mobilnima telefonoma, in sicer iPhone 12 Pro in iPhone Pro Max. Novinca izstopata predvsem po večjih zaslonih, saj sta opremljena s prikazovalnikoma slik s 15,5-centimetrsko (6,1-palčno) oziroma 17-centiemtrsko (6,7-palčno) diagonalo. Poleg tega se ponašata še s podporo za mobilna omrežja 5G, kar pomeni, da sta pripravljena za najzahtevnejše uporabnike.

Pametna mobilna telefona iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max sta še vedno opremljena s tremi digitalnimi fotoaparati ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, pri čemer različica Pro Max razpolaga z nekoliko večjim slikovnim tipalom. Tu seveda nikar ne gre spregledati tehnologije LiDAR. Ta bo namreč pripomogla k izboljšanju delovanja digitalnega fotoaparata, predvsem pa portretnega načina in tehnologije navidezne resničnosti v navezi s tridimenzionalno tehnologijo.

Večjo zmogljivost pri preračunavanju podatkov pametnima mobilnima telefonoma iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max daj povsem novi procesor A14 Bionic. To pa seveda tudi pomeni, da novinca ne bosta poceni. Za najcenejšo različico pametnega mobilnega telefona iPhone 12 Pro s 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov bo namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 850 evrov, za model iPhone 12 Pro Max pa preračunanih 935 evrov.

Pametni mobilni telefon iPhone 12 Pro je v Združenih državah Amerike mogoče prednaročiti od 16. oktobra dalje, prva pošiljke pa bo podjetje Apple razposlalo že 23. oktobra. Model iPhone 12 Pro Max je prav tako mogoče prednaročiti od 16. oktobra dalje, a ga bodo kupci prejeli nekoliko kasneje.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku