Računalništvo, telefonija
15.04.2014 10:40
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple gradi hidroelektrarne

Podjetje Apple je prevzelo projekt izgradnje malih hidroelektrarn v mestu Prineville, ki se nahaja neposredno zraven njegovih podatkovnih centrov.
Podjetje Apple je prevzelo projekt izgradnje malih hidroelektrarn v mestu Prineville, ki se nahaja neposredno zraven njegovih podatkovnih centrov.

Podjetje Apple je v ameriški zvezni državi Oregon uradno prevzelo projekt izgradnje malih hidroelektrarn, in sicer v mestu Prineville, ki je neposredno zraven njegovih podatkovnih centrov. Čeprav je cilj podjetja iz Cupertina, da vse njegove podatkovne centre napaja izključno iz obnovljivih virov, to v tem primeru ni bilo mogoče, saj mu v bližini mesta ni uspelo najti ustrezne lokacije za postavitev sončne elektrarne. Podjetje Apple je dejansko prevzelo projekt izgradnje hidroelektrarn, ki je bil zaradi pomanjkanja sredstev ustavljen leta 2011.

Po dokončanem projektu izgradnje malih hidroelektrarn, ki izrabljajo moč vodnega padca za pridobivanje električne energije, bo Apple pridobil izhodno moč med tremi in petimi megavati, kar bi zadoščalo za dobavo električne energije od dva tisoč do 3,5 tisoč povprečnih gospodinjstev. Kljub temu bo moralo podjetje iz Cupertina poiskati še druge vire napajanja, saj naj bi električna moč hidroelektrarn zadoščala le za okoli eno desetino dnevne porabe. Podjetje Apple bo preostalo električno energijo po vsej verjetnosti kupil, pri čemer bo morala biti slednja pridobljena izključno iz obnovljivih virov.


Prijavi napako v članku