Računalništvo, telefonija
26.06.2017 13:27
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple bo znova pokazal Googlu in ostalim kdo je glavni

Apple naj bi nekdaj postal povsem neodvisen od pridobivanja surovin!
Apple naj bi nekdaj postal povsem neodvisen od pridobivanja surovin!

Novosti predstavljene na applovi razvijalski konferenci WWDC 2017 še naprej razburjajo. Med manj omenjenimi je nov Apple ARKit, ki je namenjen lažji integraciji aplikacij s tehnologijo obogatene resničnosti. Na uvodni predstavitvi so applovi zaposleni in razvijalci aplikacij predstavili nekaj možnih načinov uporabe ARKit pri vsakdanji aplikacijah in predstavitev je bila izredno zanimiva. Vendar pa bodo prihodnji meseci pokazali kaj lahko razvijalci z omenjeno tehnologijo ustvarijo in na kakšen način se bo v prihodnje uporabljala.

Apple je tako z zadnjo posodobitvijo operacijskega sistema iOS 11, katerega javna beta verzija bo na voljo kmalu, so razvijalci pridobili milijone pametnih naprav na katerih lahko delujejo aplikacije z obogateno resničnostjo. Novi iOS 11 bo deloval na iPhonih od generacije iPhone 5S naprej, ki je bila predstavljena davnega leta 2013. S tem je motivacija za razvijalce, da razvijejo aplikacije s tehnologijo obogatene resničnosti velika. S tem so postavljeni vsi pogoji, da bo tehnologija obogatene resničnosti postala vsakdanja in znova, tako kot že običajno, je za to odgovoren Apple.

Obogatena resničnost ni novost. Google se že več let trudi ustvariti nekaj uporabnega in zanimivega za končne uporabnike. Tudi nekaj aplikacij se je pojavilo na trgu že leta 2009 vendar pa se do sedaj še ni nobena storitev uspela razviti v kaj večjega in uporabnejšega. Pri Applu imajo sedaj dobro priložnost, da ponovijo običajni scenarij iz preteklosti, ko vzamejo novo vendar neuporabljeno tehnologijo in jo prelevijo v nekaj kar uporabniki želijo uporabljati.


Prijavi napako v članku