Računalništvo, telefonija
01.09.2016 06:29

Deli z drugimi:

Share

Apple bo moral zaradi šlamparije s telefoni iPhone 6 pred sodišče!

Apple se bo pred sodiščem zagovarjati zaradi težave z zasloni telefonov iPhone 6!
Apple se bo pred sodiščem zagovarjati zaradi težave z zasloni telefonov iPhone 6!

Pred kratkim smo poročali, da se uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 na spletu množično pritožujejo nad težavami z zasloni njihovih naprav, saj se ti pogosto ne odzivajo na dotik (bit.ly/Apple-iPhone-Zaslon). Težava je potrjeno povezana z »ločitvijo« dveh čipovji od osnovne plošče, uporabniki telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus pa se z njo spopadajo tako, da na zaslon nekajkrat pritisnejo nekoliko močneje. Ker se pri tem čipovja ponovno »povežejo« z osnovno ploščo, se težava z neodzivnostjo zaslona na dotik odpravi, vendar le začasno. Sčasoma niti nekoliko močnejši pritisk na zaslon ne pomaga več, saj zaslon ponovno postane neodziven oziroma slabo odziven že po nekaj minutah.

Poleg tega serviserji uporabnikom pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 z neodzivnimi zasloni in s pretečeno garancijo svetujejo nakup novega telefona, čeprav je to dražje kot samo popravilo. Zaradi tega ne preseneča, da se skupina razočaranih in jeznih lastnikov pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 pripravlja na skupinsko tožbo zoper podjetje Apple. Oškodovani uporabniki podjetje Apple obtožujejo goljufanja in kršitve zakonodaje o varstvu potrošnikov. Družba naj bi namreč za težavo s svojimi pametnimi mobilnimi telefoni iPhone 6 vedela že nekaj let, a je to vse doslej uspešno skrivala pred uporabniki, saj je s tem »preprečila«, da bi bila napaka krita iz naslova garancijskega roka.

Čeprav skupina jeznih uporabnikov pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus ni želela razkriti višine odškodnine, ki jo bo zahtevala od podjetja Apple verjamemo, da bo ta astronomska visoka. Apple se na skupinsko tožbo pričakovano ni odzval, prva obravnava zoper družbo pa bi lahko bila razpisana še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku