Telefoni
31.01.2017 13:45
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple bo danes najverjetneje poročal o rekordnih prihodkih

Ista Applova trgovina je bila izropana kar dvakrat v razmaku štirih dni!
Ista Applova trgovina je bila izropana kar dvakrat v razmaku štirih dni!

Danes zvečer po slovenskem času bodo pri Applu predstavili rezultate poslovanja za obdobje med 25. septembrom in 31. decembrom. Gre za zadnjo četrtelje lanskega leta in prvo fiskalno četrtletje 2017 za podjetje samo. Glede na pričakovanja in izdano oceno prodaje s strani samega podjetja, bodo pri Applu najverjetneje podrli rekord za najvišje prihodke v enem četrtletju.

Podjetje je izdalo oceno, da naj bi se prihodki v omenjenem četrtletju gibali med 76 in 78 milijard ameriških dolarjev. To pomeni, da bo tudi v najslabšem primeru, 76 milijard ameriških dolarjev, Apple presegel rekordne prihodke iz v višini 75,9 milijard ameriških dolarjev. Slednje je podjetje zabeležilo v enakem obdobju v letu 2015. Finančni analitiki pričakujejo, da bodo pri Applu poročali o prihodkih v višini 77 milijard ameriških dolarjev kar je ravno na sredini med napovedanim razponom s strani Appla.

Pametni telefon iPhone bo še vedno najbolj pomemben člen pri poslovnih rezultatih podjetja. Prodaja telefona je ponavadi odgovorna za slabi dve tretjini celotnih prihodkov podjetja. Analitiki pričakujejo, da so pri Applu prodali približno 76 milijonov iPhonov v omenjenem četrtletju in s tem za 1,2 milijona več kot v enakem obdobju leta 2015. Pri tem bo lahko marsikoga zmotila nižja profitna marža. Slednja naj bi se znižala od 40,1 odstotoka na približno 38,5 odstotka oziroma za 1,6 odstotne točke. Razlog za to je preprost in se imenuje iPhone SE. Pametni telefon predstavlja cenovno ugodnejšo alternativo. Zaradi priljubljenosti iPhone SE, in nižje profitne marže na prodani telefon, se pričakuje padec skupne profitne marže na ravni podjetja. Lahko pa preseneti dobra prodaja iPhone 7 Plus. Letos se je namreč zgodilo, da so kupci veliko bolj povpraševali po večjem iPhonu kot je to bilo v preteklosti.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku