Igre
27.06.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Apex Legends prihaja na Steam, Nintendo Switch in pametne telefone

So konkurenčnim streljačinam šteti dnevi?
So konkurenčnim streljačinam šteti dnevi?

Brezplačna večigralska uspešnica Apex Legends na računalnikih kmalu ne bo več ekskluziva za platformo Origin, so zapisali pri EA. Battle royale streljanka, ki je lani nepričakovano obnorela svet in ustvarjalcem konkurenčnih naslovov zagotovo povzročila nemalo sivih las, pa bo jeseni izšla tudi za Nintendo Switch in postala bogatejša za navzkrižno igranje. To bo omogočalo, da bodo igralci s platform Origin, Steam, PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch končno lahko igrali skupaj.

A to še ni vse! Generalni direktor Electronic Arts, Andrew Wilson, je pred kratkim razkril, da igra še pred koncem letošnjega leta prihaja tudi na pametne telefone Android ter iOS. Okoli medplatformnega večigralstva in različic za mobilnike zaenkat ostaja še veliko neznank, a pričakovati je, da bodo igralci na pametnih telefonih igrali ločeno ali zgolj z uporabniki konzole Nintendo Switch, tako kot to poteka pri Fortnite.

Apex Legends je sicer prvotno izšel 4. februarja lani in komaj mesec dni po izidu že zabeležil preko 50 milijonov igralcev. Trenutno se odvija peta sezona igre, ki se bo predvidoma zaključila pred koncem poletja.


Prijavi napako v članku