Programska oprema
27.09.2005 09:37

Deli z drugimi:

Share

AOL predstavlja novo zaščito pred vohunsko programsko opremo

Družba America Online je na tržišče dala nov večnivojski paket za zaščito pred vohunsko programsko opremo AOL Spyware Protection 2.0 (ASP 2.0). Ta omogoča štiri različne načine pregledovanja: vsako minuto, vsakih 15 minut, dnevno in tedensko. ASP 2.0, v katerega je vgrajena tehnologija eTrust PestPatrol podjetja Computer Associates, je trenutno eden od najobširnejših paketov za zaščito, ki zna poiskati 28.000 znanih vrst vohunske programske opreme, oglasnih sporočil, opazovalcev tipkovnic (keyloggers) in trojanskih konj.

“Vohunski programi so kakor internetne kače,” je povedal Joe Redling, predsednik AOL Access Business. “Vtihotapijo se v računalnik uporabnika in se ovijejo okoli vsega, kar je v njem, ga zadušijo in zastrupijo delo v spletu. Vohunska programska oprema in oglasna sporočila lahko prekrijejo zaslon z neželenimi pojavnimi okni, ukradejo vam povezavo v internet, spremenijo nastavitve, upočasnijo delovanje računalnika, preusmerijo vaše krmarjenje in iskanje po spletu ter celo ukradejo vaše osebne podatke. AOL želi zaščititi svoje člane pred nevarno in škodljivo programsko opremo. ASP 2.0 pa je odlično orodje, ki bo pomagalo našim članom, da bodo njihovi računalniki varni in čisti.”

ASP 2.0, ki je za člane AOL brezplačen, pomaga uporabnikom najti in onemogočiti veliko število varnostnih groženj, nadležne programske opreme in spletnih slednih programov. ASP 2.0 ima štiri ravni zaščite pred programsko opremo, ki izvaja nadzor ali omogoča oglasna sporočila:
* Vsakih 60 sekund: samodejno pregledovanje pomnilnika zna poiskati približno 15.000 vrst vohunske programske opreme in oglasnih sporočil, ki delujejo v ozadju pomnilnika (manj pogosto v počasnejših računalnikih).
* Vsakih 15 minut: funkcija AOL SpyZapper v manj kot sekundi pregleda, ali so se v računalnik prenesli kakšni novi programi oziroma ali so se poizkušali ponovno namestiti.
* Vsak dan: samodejna funkcija “Quick Scan” samo v nekaj sekundah ugotovi prisotnost več kot 28.000 znanih vrst vohunske programske opreme ali oglasnih sporočil.
* Vsak teden: funkcija “full drive scan” temeljito pregleda celoten trdi disk uporabnikovega računalnika, ali morda najde katero od 28.000 znanih različic.

Samodejne posodobitve pomagajo zaščititi uporabnike pred novimi nevarnostmi, takoj ko se te pojavijo. Protivohunska programska oprema eTrust PestPatrol je ena od najučinkovitejših rešitev protivohunskih programov danes, ki je že pet let vodilna na tržišču in jo podpira vrhunska raziskovalna ekipa. V obliki samostojnega izdelka eTrust PestPatrol Anti-Spyware je bilo prodanih več kot 13 milijonov licenc v 100 državah. V uglednih elektronskih publikacijah, kot sta CNET Downloads in ZDNet Australia, zaseda vodilna mesta.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več