Strojna oprema
10.11.2006 07:59

Deli z drugimi:

Share

ANNI prenosniki z Intelovim certifikatom

Domači trgovec z računalniško opremo, podjetje ANNI iz Trzina, ima v ponudbi dva sodobna prenosna računalnika, ki se lahko pohvalita s certifikatom VBI (Verified by Intel). Novinca Anni HEL80 in Anni HEL81 seveda ustrezata vsem najnovejšim zahtevam in standardom, zato procesorski gigant brez težav “jamči” zanju.

Prenosniki s certifikatom VBI (Verified by Intel) imajo precej dodanih vrednosti za kupca oziroma uporabnika prenosnega računalnika. T. i. VBI prenosniki so sodobne zasnove in prilagodljive konfiguracije, Intelov pečat pa je zagotovilo, da je prenosnik sestavljen iz preverjenih in kakovostnih komponent največjih svetovnih proizvajalcev. Standardizirana zasnova prenosnika omogoča izmenljivost posameznih komponent, prav tako so zagotovljeni nižji stroški pri nakupu rezervnih delov in izvengarancijskih popravilih. Garancija na prenosnik vključno z LCD zaslonom znaša 24 mesecev, garancija na baterijo pa 12 mesecev, kar je dvakrat več, kot v osnovi ponujajo druge priznane znamke in proizvajalci.

Prenosnik ANNI HEL81 je sodobno zasnovan prenosnik z odličnim razmerjem med vgrajeno tehnologijo ter ceno, ki jo odštejemo za le-to. V lepo oblikovanem ohišju dimenzij 35*26,5*3 cm se namreč skriva v večini Intelova tehnologija, pri kateri prednjači dvojedrni procesor Intel Core 2 Duo T5500, ki je kos vsem zadanim matematičnim opravilom. V pomoč pri obdelavi in hrambi podatkov sta mu 512 MB hitrega DDR2 pomnilnika ter 80-gigabajtni trdi disk s S-ATA vmesnikom. Podatke pa po potrebi lahko zapišemo tudi na CD ali DVD medije, saj ima prenosnik vgrajen dvoslojni DVD zapisovalnik, ki podpira medije + in – formatov. Za prikaz grafičnih podob so inženirji zadolžili grafično kartico Intel GMA950, ki sliko prikazuje na 15,4- palčnem zaslonu LCD. Zaslon se ponaša s širokokotno WXGA ločljivostjo 1.280*800 točk, kar pomeni, da sliko prikazuje v formatu 16:9. Zato je zelo primeren za gledanje filmov in predvajanje drugih multimedijskih vsebin, še posebej ker gre za t. i. svetleči (ang. glare) zaslon, ki se izkaže tudi v slabših svetlobnih pogojih. Zadnja stran LCD zaslona omogoča izmenljivost motiva po uporabnikovem okusu.

Za povezljivost skrbi lep nabor vmesnikov – z žico se lahko povežemo preko modema ali omrežnega gigabitnega priključka (Ethernet 10/100/1000 Mbit), prenosnik pa ima vgrajen tudi Intelov čip za sprejem brezžičnega WLAN signala. Med ostalimi priključki in vmesniki lahko naštejemo še več USB 2.0 priključkov ter FireWire vmesnik, ne manjka pa niti bralnik pomnilniških kartic (SD, MMC in MS). S ceno malenkost pod 200 tolarskimi tisočaki je ANNI HEL81 vsekakor odličen nakup, saj kupec prejme kakovosten in sodobno opremljen prenosnik s potrjenim poreklom.

Prenosnik ANNI HEL80 je po strojni plati zelo podoben cenejšemu bratu, proizvajalec pa ga je za doplačilo dobrih 30 tisočakov založil s kar nekaj privlačnimi dobrotami. Igričarji bodo takoj opazili, da v prenosniku utripa sodobno grafično srce, katerega jedro predstavlja Nvidijin grafični procesor GeForce GO 7600 z 256 megabajtov lastnega pomnilnika, ki pošilja jasno in čisto sliko na 15,4-palčni zaslon iz tekočih kristalov. Ostala mehanika, torej procesor, pomnilnik, trdi disk ter DVD zapisovalnik, je enaka kot pri modelu HEL81.

Na zgornji stranici zaslona najdemo priročno spletno kamero (z ločljivostjo 1,3 milijona točk), s pomočjo katere hitro opravimo video konferenco ali zajamemo kakšen video posnetek našega dela za prenosnikom. ANNI HEL80 se rad povezuje z mobilniki in drugimi Bluetooth napravami, saj ima vgrajen modrozobi vmesnik. Tudi za varnost je poskrbljeno, saj lahko za prijavo v sistem in shranjevanje gesel uporabimo bralnik prstnih odtisov in tako poskrbimo, da bodo naši podatki varni pred nepooblaščenimi osebami.

Prenosnika sta pri podjetju ANNI, d.o.o., že na voljo in sicer prenosnik Anni HEL81 za 199.990 SIT, Anni HEL80 pa za 229.990 SIT.


Prijavi napako v članku