Igre
18.12.2012 12:59
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Jezni ptiči prihajajo na filmska platna

Ker je Angry Birds med nami prisoten že tri leta, sta se producent John Cohen in predsednik filmskega studia Marvel odločila, da na osnovi priljubljene igre posnameta celovečerca v tridimenzionalni tehniki. Ta bo za predvajanje na filmskih platnih dokončan v letu 2016.
Animiran 3D film Angry Birds naj bi navdušil tako staro kot mlado!
Animiran 3D film Angry Birds naj bi navdušil tako staro kot mlado!

Angry Birds (Jezni ptiči) je računalniška igra, ki jo pozna že skoraj vsak, saj je že dalj časa na voljo na pametnih mobilnih telefonih, tabličnih računalnikih, svetovnem spletu, družbenem omrežju Facebook in celo na pametnih televizorjih podjetja Samsung. Ker je Angry Birds med nami prisoten že tri leta, sta se producent John Cohen in predsednik filmskega studia Marvel David Maisel odločila, da na osnovi priljubljene računalniške igre posnameta celovečerca.

O prvem animiranem filmu na temo Jeznih ptičev je vsaj za zdaj znanega bolj malo, saj bo ta dokončan za predvajanje na filmskih platnih šele leta 2016. Predsednik filmskega studia Marvel je javnosti izdal le, da bo film posnet v tridimenzionalni tehniki in da bo vseboval bogato paleto izjemnih grafičnih učinkov.

Avtorja animiranega filma na temo Jeznih ptičev sta prepričana, da bo ta izjemna uspešnica, saj si je računalniško igro od leta 2009 namestila že več kot milijarda uporabnikov. Število dnevnih igralcev se giba med 20 in 30 milijoni, na voljo pa je kar šest različic priljubljene igre, in sicer Angry Birds, Angry Birds Rio, Angry Birds Seasons, Angry Birds Space, Bad Piggies in Angry Birds Star Wars.


Prijavi napako v članku