Telefoni
RAM
19.01.2022 14:13
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Te aplikacije najhitreje izpraznijo baterijo telefona

Nameščene aplikacije so glavni razlog za hitro izpraznjeno baterijo
Nameščene aplikacije so glavni razlog za hitro izpraznjeno baterijo

Dandanes baterije telefonov komajda zdržijo ves dan. Pa veste, da so za to v največji meri krive nameščene aplikacije, ki v ozadju porabljajo baterijo in delovni spomin?

Ko se prikaže obvestilo za izpraznjeno baterijo na vašem telefonu, ste verjetno za to krivi sami oziroma vaše nameščene aplikacije. Ker različne aplikacije potrebujejo različno količino energije za pravilno delovanje, je podjetje pCloud naredilo analizo, s katero so ugotovili, katere aplikacije najhitreje izpraznijo baterijo, tudi ko jih ne uporabljate.

Analiza je vključevala preverjanje, katere funkcije aplikacije uporabljajo in potrebujejo za svoje delovanje (npr. lokacija, kamera …), koliko energije potrebujejo za svoje delovanje in, ali imajo možnost nastavitve temnega načina.

Med največjimi potrošniki so se znašla socialna omrežja Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat in Whatsapp. Tudi YouTube je med njimi. Na neslavnem drugem mestu so aplikacije za zmenkarije.

Rezultati so izračunani za povprečnega uporabnika in morda ne veljajo za vas. Lahko pa sami hitro in enostavno preverite, katere aplikacije so najbolj “lačne” aplikacije. Vse, kar je potrebno narediti, je, da odprete nastavitve vašega telefona, nato kliknete na nastavitve baterije in na seznamu aplikacij izberete razvrstitev od najbolj do najmanj potrošne (najverjetneje pa to naredi že sam telefon).

Je pa malce drugače pri porabi pomnilnika. V tej kategoriji največ delovnega spomina (RAM) uporabljajo aplikacije za prevoz, kot sta Uber in Lyft, tem pa sledi socialno omrežje Facebook. Tudi PayPal, Airbnb, YouTube, TikTok in Snapchat so visoko na seznamu. Med najmanjšimi porabniki RAM-a so Spotify, Instagram, CNN, Tinder …


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več