Telefoni
14.10.2016 09:39
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 7.1 kmalu še za druge naprave Android. Preverite, ali je med njimi tudi vaša!

Android 7.1 Nougat bo kmalu na voljo za starejše mobilne naprave Google!
Android 7.1 Nougat bo kmalu na voljo za starejše mobilne naprave Google!

Podjetje Google je nedavno predstavilo novi mobilni operacijski sistem Android 7.1 Nougat, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša bogato paleto uporabnih novosti. Ta v celoti posnema funkcijo iz Applovega sistema iOS9, ki omogoča, da z držanjem ikone prikličemo dodatne možnosti. Google je novost opremil tako z lastnim mobilnim programom za opravljanje glasovnih in video konferenc Duo ter z najnovejšim sporočilnim sistemom Allo. Manjših grafičnih sprememb so sicer bile deležne še številne ikone in drugi elementi, vse skupaj pa pripomore k precej boljši uporabniški izkušnji.

Poskusno različico zanimivega mobilnega operacijskega sistema Android 7.1 Nougatbodo že konec meseca oktobra prejele tudi druge mobilne naprave Android. Med njimi žal najdemo le mobilne naprave podjetja Google, a verjamemo, da se jim bodo kmalu pridružile tudi druge. Konec oktobra bodo poskusni Android 7.1 Nougat dobile naslednje mobilne naprave Android: pametna mobilna telefona Nexus 6P in a Nexus 5X ter tablica Pixel C. Konča inačica pa bo sledila takoj za tem.

Pri tem velja opozoriti na to, da mobilni operacijski sistem Android 7.1 Nougat na starejših Googlovih mobilnih naprav ne bo ponujal enakih funkcij, kot na pametnih mobilnih telefoni Pixel. Aplikacija Pixel za fotografiranje, Googlova digitalna asistentka, elektronski stabilizator slike, neomejeno shranjevanje fotografij v polni ločljivosti v oblak, in prenovljen grafični vmesnik Pixel Launcher bodo namreč na voljo izključno za pametne mobilne telefone Pixel in Pixel XL. Uporabniki preostalih mobilnih naprav Android pa se bodo morali zadovoljiti z »drobtinicami«, ki vključujejo možnost fotografiranja v temnejših pogojih, možnost vzpostavitve klica s centrom za obveščanje zgolj z drsenjem prsta po bralniku prstnih odtisov, podporo za navidezno resnično Goolge Daydream VR, in drugimi manjšimi izboljšavami.


Prijavi napako v članku