Operacijski sistemi
19.07.2011 11:09

Deli z drugimi:

Share

Android 3.2 Honeycomb ugledal luč sveta

Android 3.2 Honeycomb je povsem pisan na kožo tabličnim računalnikom z »majhnimi« zasloni.
Android 3.2 Honeycomb je povsem pisan na kožo tabličnim računalnikom z »majhnimi« zasloni.

Končno smo ga dočakali! Podjetje Google je namreč predstavilo težko pričakovani mobilni operacijski sistem Android 3.2 Honeycomb. Ta je pričakovano prilagojen prenosnim napravam z zasloni s 7-palčno oziroma 17,8-centimetrsko diagonalo. Poleg tega novinec v polni meri podpira še procesorje podjetja Qualcomm. To je nedvomno korak naprej na področju mobilnega operacijskega sistema Android Honeycomb, saj ga je bilo doslej mogoče uporabljati le v navezi z 10-palčnimi oziramo 25,4-centimetrskimi tablicami, ki so temeljile na osnovi zmogljive platforme Nvidia Tegra 2.

Mobilni operacijski sistem Android 3.2 Honeycomb prinaša še zvrhan koš novosti. Med njimi najdemo optimizacijo delovanja za bogato paleto vodilnih tabličnih računalnikov in funkcionalnost Compatibility Zoom za pregledovanje telefonskih aplikacij. In to še ni vse. Android 3.2 Honeycomb omogoča še poganjanje programske opreme neposredno iz zunanje pomnilniške kartice ter za zaslone prinaša vrsto novih nastavitev (na primer poleg ločljivosti še gostoto točk). Podjetje Google je za razvijalce seveda pripravilo še namensko razvijalsko orodje.


Prvi tablični računalnik, ki ga bomo lahko posodobili z operacijskim sistemom Android 2.3 Honeycomb, bo Motorolin Xoom. Z novincem bomo lahko posodobili še Ausovo tablico Eee Pad Transformer. Na trg bo kmalu prispela še bogata tablic, ki bodo opremljene z Androidom 2.3 Honeycomb. Med njimi bodo najbolj izstopali tablični računalniki, kot so Huawei MediaPad ter Archos 80 G9 in 101 G9. Ti naj bi naprodaj najkasneje proti koncu jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku