Računalništvo, telefonija
02.01.2020 09:04
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 11 bo pisan na kožo ljubiteljem videoposnetkov

Android 11 bo pisan na kožo ljubiteljem videoposnetkov!
Android 11 bo pisan na kožo ljubiteljem videoposnetkov!

Analitsko podjetje StatCounter je nedavno razkrilo, da je najnovejši mobilni operacijski sistem Android 10 nameščen na zgolj 1,92 odstotkov mobilnih naprav širom sveta. To dejansko pomeni, da novosti v treh mesecih ni uspelo doseči niti dvoodstotnega tržnega deleža, kar podjetju Google zagotovo ne more biti v ponos. Kljub temu so programerji podjetja Google že zavihali rokave in zali s pripravo njegovega naslednika, ki bo po vsej verjetnosti opremljen kar z oznako Android 11.

Čeprav o prihajajočem mobilnem operacijskem sistemu Android 11 ni še znanega veliko, bo ta nedvomno pisan na kožo ljubiteljem videoposnetkov. Novi Android bo namreč odstranil omejitev velikosti video datoteke, ki trenutno znaša štiri gigabajte. To dejansko pomeni, da bomo lahko na mobilno napravo Android posneli videoposnetek poljubne dolžine. Ta korak je bil po mnenju mnogih poznavalcev nujen, saj vse več telefonov na trgu omogoča shranjevanje videoposnetkov v ločljivosti 4K in celo 8K, poleg tega imajo sodobni telefoni na voljo več kot dovolj vgrajenega pomnilnika.

Prva poskusna različica mobilnega operacijskega sistema Android 11 Beta naj bi bila na voljo za javno preizkušanje marca letos. Če bo šlo vse po načrtih bo končna različica po vsej verjetnosti nared že avgusta letos. Upajmo le, da nam bo novi Android prinesel številne nove uporabne možnosti ter da ga bo brez večjih težav mogoče namestiti tudi na že obstoječe mobilne naprave Android.


Prijavi napako v članku