Računalništvo, telefonija
29.06.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Analogni videonadzorni sistemi s pametnimi funkcijami in umetno inteligenco

.. Analogni videonadzorni sistemi so bolj aktualni kot si morda mislite. Imajo namreč vse lastnosti, ki jim omogočajo, da so to sistemi prihodnosti ..
Analogni videonadzorni sistemi s pametnimi funkcijami in umetno inteligenco
Analogni videonadzorni sistemi s pametnimi funkcijami in umetno inteligenco

Razvoj analognih videonadzornih sistemov je potekal predvsem v smeri visoke ločljivosti kot so HD, full HD in naposled 4K. Imajo pa tudi nekaj drugih prednosti kot je uporaba že obstoječih instalacij, tekoča slika brez zakasnitve in podobno.

Analogni HD sistemi imajo torej prednost predvsem tam, kjer že obstajajo stari analogni PAL sistemi in bi jih uporabnik rad zamenjal z novim sistemom, saj pri tem ni potrebno izdelovati novih instalacij, ampak se preprosto uporabijo stare. Zmotno je prepričanje, da analogni sistemi ne omogočajo zunanjega dostopa s pametnim mobilnim telefonom, saj danes ti sistemi omogočajo interni ali zunanji dostop prek računalnika in tudi pametnega telefona ali druge prenosne naprave.

Proizvajalec videonadzornih sistemov HIKVISION je svoje analogne sisteme poimenoval TURBO. Začeli so s TURBO 1.0, zdaj pa je že na voljo najboljši sistem do zdaj – TURBO 5.0. Zagotavlja boljšo sliko, hkrati pa kompresija poskrbi, da posnetki zasedejo manj prostora.

Revolucionarna tehnologija

Odkar je HIKVISION leta 2013 predstavil tehnologijo Turbo HD, strokovnjaki varnostne industrije hvalijo neverjetne sposobnosti tega sistema. Linija je tako rekoč transformirala analogni CCTV video v visokoločljivostni nadzor. To pa je več kot zgolj nadgradnja, saj predstavlja revolucionarno tehnologijo.

Od začetka razvoja HD analognih sistemov se je stremelo k čimboljši kakovosti slike, čimboljši kompresiji in čimdaljšem prenosu slike po UTP ali koaksialnem kablu. V zadnjem času, predvsem pri najnovejšem sistemu TURBO5, pa je trend predvsem dodajanje pametnih funkcij in umetne inteligence.

Kamera z neverjetnimi zmogljivostmi

Inštalaterji imajo sistem radi, ker ga lahko namestijo na že obstoječi stari analogni sistem. Lastniki podjetij ga imajo radi, ker je stroškovno učinkovit. Uporabniki pa ga imajo radi zaradi jasne, ostre slike in enostavne uporabe.

TURBO 5 se ponaša z novimi funkcijami, ki analognim sistemom zagotavljajo svetlo prihodnost. Neverjetna 4K ločljivost, barvna slika 24 ur na dan, tudi v slabih svetlobnih pogojih (kar so poimenovali ColorVu Turbo HD Camera) ter svetlost in jasnost slike so neverjetne lastnosti. Tehnologija globokega učenja prvič zagotavlja visokotehnološke zmogljivosti za nadzor varnosti in presega vse standarde.

Brez lažnih alarmov

Velika težava običajnih varnostnih sistemov je, da zaznavajo premikanje, a brez nadaljnje analize. Pogosti lažni alarmi pa so lahko za uporabnike moteči. Učinkovit video nadzorni sistem podjetja HIKVISION lahko loči med na primer človekom in avtomobilom, zato se bo, če tako želimo, sprožil samo, ko bo navidezno črto prestopil na primer človek. Tarčo kamera tako opazi, identificira in šele nato sproži alarm, če je ta potreben.

Sistem TURBO 5.0 je tisto, kar potrebujete, če želite imeti »vse pod nadzorom« in brez lažnih alarmov.

Več informacij najdete na www.mars-commerce.si.


Prijavi napako v članku