Računalništvo, telefonija
16.06.2008 11:23

Deli z drugimi:

Share

Ameriški informatiki so najbolj zadovoljni s prenosniki Lenovo

Zadnja raziskava podjetja Technology Business Research, Inc., ki vsako četrtletje obravnava zadovoljstvo poslovnih uporabnikov z njihovimi IT-rešitvami, je pokazala na opazne spremembe na trgu prenosnih računalnikov. Na prvo mesto se je prebilo podjetje Lenovo, mesto na lestvici je pridobil tudi Dell, ki je po mnenju uporabnikov skupaj s HP drugi najboljši. Sledita Toshiba ter MPC/Gateway.

Študija podjetja Technology Business Research, Inc., (v nadaljevanju TBR) je v prvem četrtletju letošnjega leta obsegala 664 anketiranih IT managerjev iz srednjih in velikih ameriških ter kanadskih podjetij, ki imajo v uporabi 900.000 prenosnikov, v naslednjih 12 mesecih pa nameravajo kupiti še 225.000 novih. Na vrhu lestvice proizvajalcev prenosnikov, s katerimi so zaposleni v IT-industriji najbolj zadovoljni, je zavoljo odličnih rezultatov pristalo podjetje Lenovo, za njim pa so se uvrstili še HP, Dell ter Toshiba. K uspehu Lenova so najbolj prispevala ključna področja z vidika informatikov: razpoložljivost rezervnih delov, čas dostave ter čas popravila. Predvsem pri prvem kriteriju je bil Lenovo tako rekoč brez konkurence.

V razmerju med uporabnostjo in dizajnom posameznih rešitev sta med proizvajalci prenosnikov prednjačila Lenovo in Toshiba, pri čemer je prvi dosegel več najboljših ocen (popolno zadovoljstvo uporabnikov), druga pa večje število zelo zadovoljnih uporabnikov. Raziskava je razkrila tudi veliko lojalnost kupcev posameznim blagovnim znamkam, saj se le-ti redkeje odločajo za menjavo proizvajalca.


Prijavi napako v članku