Telefoni
19.07.2016 08:59
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ameriška vojska bo Samsunge zamenjala z iPhoni, ker so Samsungi počasni in zmrzujejo

Pametni mobilni telefon Apple iPhone 7 naj bi prinesel majhne, a uporabne novosti.
Pametni mobilni telefon Apple iPhone 7 naj bi prinesel majhne, a uporabne novosti.

Za ameriško vojsko je situacija povsem jasna. Applovi pametni telefoni so enostavno boljši od Samsungovih. To je namreč razlog zakaj bodo odslej v okviru svojih dejavnosti raje uporabljali iPhone namesto samsungovih pametnih telefonov. Galaxy pametni telefoni naj bi namreč delovali počasno, med uporabo zmrzujejo in jih je potrebno ponovno zagnati, da se situacija izboljša. S tem se po mnenju vojske po nepotrebnem izgublja čas. Med omenjenimi je tako situacija, ko se na telefonu spremlja predvajanje video posnetka v živo iz številnih naprav, ki jih vojska pri svojih operacijah uporablja. Takrat naj bi delovanje samsungovih pametnih telefonov bilo nezadovoljivo. Apple iPhone se po drugi strani v opisanih situacijah znajde bolje in deluje hitreje ter tekoče.

Opisane težave ne predstavljajo nobeno novost. Znova se potrjuje, da so pametni telefoni proizvajalcev, kjer se pod eno streho razvija tako strojna kot tudi programska oprema, konkurenčnejši. Nenazadnje je to verjetno tudi eden izmed razlogov zakaj naj bi podjetje Google razvijalo lastne pametne telefone in se ne več zgolj zanašalo na svoje partnerje v okviru blagovne znamke Nexus. Prva dva modela naj bi bila na trgu na voljo že pred koncem letošnjega leta. Google tako kopira applov model delovanja kar je že samo po sebi priznanje, da trenutni ekosistem pametnih naprav na platformi Android ne deluje tako kot bi moral.

Neoptimiziran operacijski sistem Android zahteva veliko več procesorske moči kar pa vpliva na velikost potrebne baterije. Eden izmed razlogov za takšno stanje so konfiguracije proizvajalcev pametnih telefonov, ki Android preoblikujejo tako vizualno kot tudi funkcionalno. Motivacija za takšnimi aktivnostmi je razumljiva saj se na ta način želijo proizvajalci diferencirati od konkurence. Posledično uporabniki tudi trpijo zaradi redkih posodobitev in s tem z uporabo zastarelih različic operacijskega sistema Android.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku