Grafične kartice
19.08.2009 10:51

Deli z drugimi:

Share

AMD/ATI z zmogljivejšim vodilom?

Igričarjem se že cedijo sline!
Igričarjem se že cedijo sline!

Če gre verjeti govoricam, ki se kot požar širijo po svetovnem spletu, potem bodo nove grafične kartice podjetja AMD/ATI opremljene s kar 384-bitnim pomnilniškim vodilom. Uporaba zmogljivejšega vodila naj bi občutno pohitrila delovanje grafičnih zverinic, saj naj bi se podatkovna propustnost grafičnih pomnilnikov GDDR5 povečala na kar 240 gigabajtov na sekundo.

Zmogljivejše 384-bitno pomnilniško vodilo bo žal “rezervirano” le za grafično jedro s tovarniško oznako RV870, ki bo polno združljivo s prihajajočo Microsoftovo knjižico DirectX 11. Grafične kartice, opremljene z njim, pa bodo ljubiteljem računalniških iger in ostalim računalničarjem prinesle še napredno tehnologijo senčenja Shader Model 5.0 in bogato paleto novih grafičnih učinkov.

Maloprodajne cene novih grafičnih kartic podjetja AMD/ATI, ki bodo opremljene z 384-bitnim pomnilniškim vodilom, naj bi se onkraj luže giblje med 250 in 400 ameriškimi dolarji. Več podrobnosti o novincih pa bo računalniški gigant javnosti razkril že septembra.

Vas zanima več iz te teme?
AMD grafične kartice

Prijavi napako v članku