Računalništvo, telefonija
06.08.2017 12:48
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AMD z novimi procesorji za najzahtevnejše!

Novi procesor AMD Ryzen Threadripper 1920 odlikuje predvse mnižja poraba električne energije v primerjavi z modeli »X«.
Novi procesor AMD Ryzen Threadripper 1920 odlikuje predvse mnižja poraba električne energije v primerjavi z modeli »X«.

Podjetje AMD nadaljuje s predstavitvijo novih procesorjev družine Ryzen Threadripper, ki so navdušili že marsikaterega zahtevnejšega uporabnika osebnih računalnikov. Tudi nanoveljši procesor družine Ryzen Threadrippr ni nikakršna izjema, le da pri delovanju porabi manj električne energije, kar pomeni, da se posledično tudi manj segreva. Tu gre za procesor AMD Ryzen Threadripper 1920, ki za preračunavanje podatkov uporablja kar 12 procesorskih sredic oziroma 24 procesorskih niti.

Novi procesor AMD Ryzen Threadripper 1920 podatke preračunava pri frekvenci 3,2 gigahercev, kar je za 300 megahercev manj od nekoliko zmogljivejšega modela AMD Ryzen Threadripper 1920X. Zaradi tega je zmogljivost nekoliko manjša v primerjavi z modelom »X«, kljub temu pa je procesor še vedno dovolj zmogljiv, da nas ne bo pustil na cedilu. Zaradi nižje frekvence delovanja je nižja tudi poraba električne energije, saj ta namesto 180 vatov znaša zgolj okoli 140 vatov. Količina tretjenivojskaga pomnilnika L3 pa pri pri procesorju AMD Ryzen Threadripper 1920 znaša 16 megabajtov.

Poleg energijsko varčnega procesorja bo podjetje AMD ponudilo v prodajo še tri modele z oznako »X«, in sicer Ryzen Threadripper 1950X, Ryzen Threadripper 1920X in Ryzen Threadripper 1900X. Ti bodo pri delovanju porabili 180 vatov električne moči, namenjeni pa bodo že sestavljenim računalnikom. Prvi sistemi opremljeni z njimi pa naj bi na trg prispeli predvidoma še pred koncem letošnjega poletja.


Prijavi napako v članku