Spletni brskalniki
04.12.2013 12:55

Deli z drugimi:

Share

AMD razkril prva procesorja družine Kaveri

Podjetje AMD bo 14. januarja ponudilo v prosto prodajo dva procesorja težko pričakovane družine Kaveri namenjena osebnim računanikom, in sicer modela A10-7850K in A10-7700K. Novinca bosta v primerjavi z zdajšnjimi modeli ponujala do petino večjo zmogljivost in naj bi se zlahka kosala z Intelovimi procesorji.
Procesor AMD FX-9590 frekvence pet gigahercev je pisan na kožo najzahtevnejšim igričarjem!
Procesor AMD FX-9590 frekvence pet gigahercev je pisan na kožo najzahtevnejšim igričarjem!

Nova generacija težko pričakovanih procesorjev AMD s procesorskimi sredicami Kaveri in z vgrajeno zmogljivo grafično kartico Spectre bo za osebne računalnike na voljo 14. januarja. Računalniški gigant je pred kratkim razkril prva dva modela, ki bosta na voljo v prosti prodaji, in sicer A10-7850K in A10-7700K. Novinca se bosta lahko zlahka kosala z izdelki konkurenčnega podjetja Intel, saj bosta grajena na osnovi 28-nanometrske tehnologije in bosta v primerjavi z zdajšnjimi modeli ponujala do petino večjo zmogljivost.

Procesor AMD A10-7850K bo za preračunavanje podatkov uporabljal štiri procesorske sredice frekvence 3,7 gigahercev oziroma štirih gigahercev v načinu Turbo, medtem ko bo model A10-7700K dosegel frekvenco delovanja do 3,5 gigahercev oziroma 3,7 gigahercev v pohitrenem načinu. Zmogljivejši model bo za preračunavanje grafičnih vsebin imel na voljo 512 združenih procesorjev zgradbe Graphics Core Next, šibkejši pa skupno »le« 384. Tu nikakor ne gre spregledati še naprednih tehnologij Mantle in TrueAudio. Tehnologija Mantle bo pripomogla k povečanju zmogljivosti poganjanja računalniških iger, medtem ko bo TrueAudio strojna komponenta, ki bo pripomogla h kakovostnejšemu zvoku pri igranju iger brez potrebe po koriščenju procesorske moči.

Novi procesorji AMD družine Kaveri bodo opremljeni s podnožjem Socket FM2+ in jih bo zaradi tega mogoče brez težav uporabljati na vseh osnovnih ploščah, ki so združljive s procesorji “Trinity” in “Richland”. Novinci naj bi pri polni obremenitvi porabili do največ 95 vatov električne moči oziroma pet vatov manj v primerjavi z njihovimi predhodniki.


Prijavi napako v članku