Telefoni
09.11.2014 15:20
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon znova preseneča

Amazon znova preseneča
Amazon znova preseneča

Časi, ko so se pri Amazonu ukvarjali izključno z razvojem in izboljševanjem spletne trgovine, so že dolgo preteklost. Podjetje se podaja v različne panoge od razvoja lastnega pametnega telefona do revolucioniranja nakupovanja z dostavno storitvijo Amazon Fresh, ki vam vse vaše naročene dobrine dostavi vsako jutro pred vaša vrata. Tokrat pa so predstavili nekaj kar večina nikoli ne bi pričakovala.

Amazon Echo je vertikalni stolp, ki ga namestite v vašo hišo ali stanovanje in deluje kot digitalni pomočnik. Vse kar morate storiti je postaviti določeno vprašanje in Echo vam bo podal odgovor. V ta namen naprava poišče ustrezen vir na spletu iz katerega nato povzame informacije. Na ta način deluje podobno kot asistenti, ki jih danes srečujemo na pametnih telefonih med katere spada na primer Applova Siri ali Microsoftova Cortana.


Ključna prodajna prednost naprave je, po mnenju odgovornih iz Amazona, zmožnost poslušanja ukazov na daljavo. Sedem mikrofonov, nameščenih na vrhu naprave, omogoča prepoznavanje vašega govora. Vse kar morate storiti je uporabiti ključno besedo Alexa in Echo je že pripravljen na vaše vprašanje. Poleg iskanja in prebiranja informacij omogoča tudi predvajanje glasbe.


V tem trenutku se Echo še ne nahaja v prosti prodaji. Amazon bo nakup najprej omogočal izbranim zvestim uporabnikom Amazon Prime storitve. Slednji bodo v ta namen prejeli posebna vabila. Končna cena v prosti prodaji naj bi, po napovedih s strani odgovornih pri Amazonu, znašala 160 EUR.Prijavi napako v članku