Računalništvo, telefonija
15.11.2018 14:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon tokrat z mikrovalovno pečico

Za tiste, ki menijo, da Amazon še ni dovolj prisoten na trgu elektronike s svojimi tablicami, telefoni, pametnimi gumbi in domačo virtualno pomočnico, je po novem tukaj pametna mikrovalovna pečica.
Amazon širi svoj nabor pametnih naprav
Amazon širi svoj nabor pametnih naprav

Čeprav je uporaba mikrovalnovne pečice že dokaj enostavna, je Amazon prepričan, da lahko postopek vnosa hrane, nastavitve časa in pritiska na gumb to še poenostavi.

Sicer gre tukaj za le delno izvedbo pametne mikrovalovne pečice, saj ima “le” vgrajeno Amazonovo virtualno pomočnico – Alexo, ki vse to in še več opravi namesto vas. Potrebno je zgolj izgovoriti kratek stavek, kot je “Alexa segrej juho” in pečica bo že začela z delom.

Sicer sama pečica nima vgrajenega svojega mikrofona, ampak jo je potrebno povezati z Echo napravo, kot je Dot oziroma Plus. Seveda pa zmore samostojno določiti tudi čas pečenja. Po izkušnjah uporabnikov se pečica za pripravo enega krožnika obroka nastavi kar na 6 minut, namesto na tipičnih minuto do dve, kolikor je sicer potrebno, da se obrok segreje.

Najbolj pomembno pa je tudi dejstvo, da ve, koliko paketov kokic ste porabili in kdaj vam jih primanjkuje, ter tako samodejno odda naročilo namesto vas. Za Amazonovo mikrovalovno pečico je potrebno odšteti zgolj 60 ameriških dolarjev, oziroma okrog 50 evrov. Največje vprašanje pri vsem tem pa je: kdo takšno “pametno” pečico sploh potrebuje?


Prijavi napako v članku