Računalništvo, telefonija
Telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
02.02.2023 14:31

Deli z drugimi:

Share

Amazon ugodnosti, ki jih trgovec dobro skriva

Amazon ni kar tako največji trgovec na spletu. Pod površjem, ki je roko na srce že nekoliko zastarelo (Amazon, čas je za nadgradnjo), se skriva kar nekaj trikov in ugodnosti, ki jih Amazon prav pretirano ne izpostavlja.
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Medtem ko čakamo na Amazon Slovenija (če ga bomo sploh dočakali), lahko vsak slovenski kupec izkoristi nekatere manj znane ugodnosti pri ameriškem spletnem trgovcu Amazon. V prejšnjem prispevku smo izpostavili, kaj je članstvo Amazon Prime, ali se ta splača za Slovence in kaj sploh ponuja mesečna članarina v ta ekskluzivni Amazon klub. Ker Amazon Slovenija ali Amazon Prime Slovenija ne obstajata, Slovenci v največji meri nakupujejo preko nemškega Amazon.de ali italijanskega Amazon.it.

Nemški Amazon.de ima možnost prevoda v angleščino. Poleg iskalne vrstice izberite jezik »English« ali pa si shranite našo povezavo, ki vas bo peljala na prevedeni Amazon.de, med priljubljene oziroma zaznamke. Italijanski Amazon.it nima privzete možnosti za prevod v angleščino, lahko pa si pomagate z Google Prevajalnikom v naslovni vrstici brskalnika.

Tudi če ste že izkoristili to brezplačno ugodnost, si lahko ustvarite nov profil in še enkrat izkoristite brezplačno obdobje. Od naročnine se lahko kadarkoli odjavite, brez skritih stroškov odjave.

Za trenutek postavimo Amazon Prime in vse Prime ugodnosti na klop za rezerve, kajti Amazon skriva še kar nekaj drugih ugodnosti in trikov, s katerimi si lahko pomagati pri nakupih in iskanju najnižje možne cene. Poglejmo si, kateri so to.

Amazon Outlet – skrita prodajalna z znižanimi cenami

Stavimo, da marsikdo od vas nikoli ni opazil, da ima Amazon poseben oddelek Amazon Outlet, kjer lahko najdete vse kategorije izdelkov, vendar po nižjih cenah. Še vedno lahko filtrirate po kategorijah, na primer elektronika, pohištvo, kuhinjski pripomočki … in si tako olajšate iskanje. Opazili boste tudi posebno kategorijo »Super Discounts«, kjer se običajno skrivajo izdelki z največjim popustom. Izdelki se dnevno posodabljajo, zato se splača dnevno pokukati, če je na voljo ravno tisti izdelek, ki ga iščete.

Primeri, kašni popusti in znižane cene vas čakajo v Amazon Outlet (v času pisanja prispevka):

Amazon ima polna skladišča rabljenih izdelkov ali izdelkov z odprto embalažo po nizki ceni.

Amazon Warehouse – skladišče rabljenih izdelkov po nižji ceni

Če ste se kdaj spraševali, kaj Amazon naredi z vsemi vrnjenimi izdelki, boste odgovor našli v njihovem skladišču Amazon Warehouse. To je prostor, kamor romajo vsi rabljeni izdelki, izdelki z odprto ali poškodovano embalažo. Njihov skupni imenovalec so nizke cene oziroma solidni popusti. Amazon jih razvršča po ohranjenosti oziroma kakovosti: skoraj nov, zelo dober, dober in sprejemljiv.

Morda se vam porajajo dvomi ob nakupu rabljenih izdelkov, kar je povsem razumljivo, vendar vas v tem primeru ne rabi skrbeti. Vsi Amazon Warehouse izdelki imajo veljavno garancijo. V primeru nezadovoljstva pa jih lahko v roku 30 dneh vrnete Amazonu.

Primeri rabljenih izdelkov in kakšne cene lahko pričakujete v Amazon Warehouse:

Za hiter dostop do Amazon Warehouse si lahko shranite to povezavo med zaznamke.

Amazon Business – raj za slovenske podjetnike

Do sedaj smo bili bolj ali manj osredotočeni na potrošnike, Amazon pa cilja tudi na podjetnike. Ustvarili so poseben program Amazon Business, kjer lahko slovenski podjetniki opravljajo svoje nakupe. Če ste podjetnik, zakaj bi hoteli sploh nakupovati na Amazon.de?

Amazon Business ponuja količinske popuste na določene izdelke, različne načine plačila (SEPA, predračun, PayPal, kreditna kartica) in skupinska nakupovanja. V poslovni profil podjetja lahko dodate svoje zaposlene, ki bodo lahko v imenu podjetja koristili vse ugodnosti in morda podjetju na koncu meseca privarčevali nekaj evrov. Vsi nakupi bodo pod vašim nadzorom, saj jih boste morali predhodno potrditi. To je kar nekaj razlogov, zakaj je morda vredno pokukati, kaj ponuja ameriški trgovec. Obstaja pa še en.

Slovenska podjetja, ki so zavezanci za DDV, lahko v okviru programa Amazon Business, opravijo nakup brez obračunanega DDV-ja.

Ustvarite poslovni račun Amazon (po potrebi dodajte še sodelavce) in opremite svoje pisarne z najnovejšimi računalniki, tiskalniki, strežniki, ergonomskimi stoli in drugo opremo s poslovnimi popusti. Samodejno pa vam bo odštet tudi DDV. Ugodnost velja za podjetja in tudi s.p.-je.

Med Amazon ugodnosti najdemo tudi kupon katalogov.

Amazon Vouchers – katalog kuponov in dodatnih popustov

Kultura kuponov in kartic zvestobe je že kar nekaj časa relevantna tudi med slovenskimi potrošniki. Najbolj znani so po vsej verjetnosti kuponi živilskih trgovcev, na drugem mestu pa kuponi in popusti, ki jih prejmemo preko e-novic. Manj znan podatek pa je, da tudi Amazon ponuja kupone na določene izdelke. Če tega do sedaj niste opazili, vam ne moremo zameriti, saj to ni ravno oglaševano na naslovni strani. Da pridete do programa Amazon Vouchers, sledite naši povezavi in našli boste celoten katalog kuponov za izbrani dan. Ponudba se osvežuje dnevno, zato je morda vredno, da enkrat na dan obiščete njihov spletni katalog.

Za unovčitev kupona na izbrani izdelek kliknite na »Collect Voucher« (slo. Unovči kupon), dodajte izdelek v košarico, pred zaključkom nakupa pa bo sistem samodejno obračunal popust. Popusti so lahko procentualni (5 %, 10 %, 15 % …) ali vrednostni (3 €, 4 € …).

Primer kupona:

Iskanje daril ali idej za darila je ena izmed skritih Amazon ugodnosti.

Amazon darila za partnerja, najmlajše in prijatelje

Rojstni dnevi, valentinovo, dan žena/mučenikov, božič, novo leto … Dnevi, ki so za mnoge vir frustracij, za druge pa najlepši dnevi v letu, saj imajo priložnost obdarovati svoje partnerje. Oboji imajo vedno težave z iskanjem priročnega ali popolnega darila (ali ta sploh obstaja?). Vsak izmed nas brska po Googlu, forumih in preteklih objavah, da bi našel vsaj idejo, kaj kupiti partnerju. Glede na to, da Amazon razpolaga z največjo digitalno knjižnico izdelkov, je povsem logično, da idej na njegovi strani ne manjka. Še bolje pa je, da ima trgovina poseben razdelek Amazon Gift Finder, s katerim si lahko pomagate pri iskanju daril. Iz neznanega razloga ta razdelek ni ravno najbolje izpostavljen, zato ga marsikateri kupec spregleda.

Iskanje daril je razdeljeno po kategorijah: moški, ženske, najstniki, hišni ljubljenčki in otroci različnih starosti. Če ne boste našli primernega darila ali vsaj ideje za darilo, vam še vedno ostane nakup Amazon darilne kartice, s katero si lahko obdarjenec sam kupi, tisto kar zares potrebuje.

Amazon Prime Day 2023 dan, rezerviran za Amazon uporabnike

Amazon Prime Day 2023 je točno to, kar mislite, da je. Dan, ki se ga Amazon uporabniki veselijo celo leto. Gre za dvodnevni dogodek, poln zanimivih akcij in popustov. Večino najboljših kupčij je rezervirano za Amazon Prime uporabnike, zato se je v tistem obdobju vredno prijaviti na brezplačni Prime preizkus in izkoristiti akcije, ki so na voljo. Točen datum Amazon Prime Day 2023 še ni znan. Dogodek se običajno odvija v juliju, trgovec pa točen datum izda nekaj tednov pred začetkom.

Ste poznali vse te skrite Amazon ugodnosti? Ste zadovoljni s ponudbo? Če poznate še kakšno skrivnost, nam jo zaupajte in delili jo bomo z našimi bralci.


Računalniške novice je udeleženec programa Amazon Services LLC Associates, pridruženega oglaševalskega programa, ki je zasnovan tako, da spletnim mestom zagotovi sredstva za zaslužek z oglaševanjem in povezovanjem na Amazon.de. Če povezavo uporabite za nakup, nas boste istočasno podprli, saj bo Amazon Računalniškim novicam plačal odstotek zneska prodaje. Cena izdelka za vas ostane nespremenjena. Prejeto nadomestilo ne bo nikoli vplivalo na vsebino, teme ali objave na tem portalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Amazon Amazon Prime Amazon Prime Slovenija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35