Računalništvo, telefonija
26.05.2020 18:00

Deli z drugimi:

Share

Letos bo Amazon Prime Day najverjetneje septembra

Amazon Prime Day bo septembra, ste pripravljeni?
Amazon Prime Day bo septembra, ste pripravljeni?

Po zadnjih napovedih bo letos septembra Amazon izvedel enega največjih nakupovalnih praznikov – Amazon Prime Day. Kljub temu, da je spletni nakupovalni dogodek običajno potekal julija, je pandemija novega koronavirusa naredila svoje in vse skupaj zamaknila. Septembrski termin so potrdili viri, ki naj bi bili seznanjeni z Amazonovimi načrti, uradne potrditve te informacije pa za zdaj še nimamo.


Vsi tisti, ki ne poznate koncepta, Amazon Prime Day je nakupovalni praznik, kjer so člani Amazon Prime deležni popustov. Govorimo o milijonih izdelkov, od tehnologije, izdelkov za dom, kozmetike do oblačil in ostalih stvari. Leta 2018 je Prime Day trajal 36 ur, lani 48 ur, letos pa pričakujemo še več časa za nakupovanje.

Tudi Amazon ni imun na vpliv globalne pandemije, ki je v zadnjem času močno vplivala na poslovanje spletnega trgovca. Šele v zadnjih nekaj dnevih so se pri Amazonu stvari začele normalizirati, kar pomeni, da se čas dostave spet nekoliko krajša. Amazon je ukinil tudi ukrep, ki je omejeval zalogo nenujnih izdelkov v skladiščih, kar bo eden ključnih dejavnikov za priprave na Prime Day. Same priprave na Prime Day in počitniško sezono nakupov navadno trajajo več mesecev, vendar so po vsej verjetnosti bile prioritete v zadnjih mesecih drugje. Kaj pa to pomeni za Prime Day?


Prime Day ni pomemben dan samo za Amazon, temveč tudi in predvsem za prodajalce, med katerimi je kar nekaj takšnih, ki so bili v času koronavirusa primorani celo zapreti svoje trgovine in odpustiti zaposlene. Do zdaj se je Prime Day izkazal kot izredno pomemben za celoten sektor.


Letos, ko naj bi Prime Day potekal septembra, bi lahko to vplivalo na prodajo v času zimskih prazničnih razprodaj. Prodajalci bodo zdaj sicer res prodali več, ampak se zna zgoditi, da bodo prihodki pozimi toliko manjši.


Popuste za Amazon Prime Day najdemo na posebni strani na Amazonu. Tam je zaenkrat poročilo o lanskih najbolje prodajanih izdelkih. Določene blagovne znamke namreč pogosto znižajo enake izdelke, tako da lahko iz prejšnjega leta sklepamo, kaj nas čaka letos. Lani so tako znižali fitnes zapestnico Fitbit Alta HR za 80 evrov, pa iPad Pro za 280 evrov, Apple Watch 4 prav tako za 80 evrov, slušalke Bose QuietComfort II za 70 evrov, sesalnik Dyson V7 Animal Pro za 120 evrov … Seveda pa so takšni popusti v vseh kategorijah, tudi pri oblačilih, lepoti, domu, izdelkih za potovanje in drugih.


Prijavi napako v članku