Tablični računalniki
23.04.2016 17:07
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon posodobil svojo ponudbo tablic

Podjetje Amazon je ponovno "predmet" preiskave evropskih komisarjev!
Podjetje Amazon je ponovno "predmet" preiskave evropskih komisarjev!

Pri Amazonu se pripravljajo na poletno nakupovalno mrzlico, ko si bo marsikateri dopustnik zaželel tablico za branje revij in knjig ob poležavanju na plaži. Pri podjetju so pripravili posodobitev ponudbe tablic Fire, ki je namenjena cenovno občutljivim kupcem, ki si želijo ugodne tablice brez potrebe po vrhunskih specifikacijah katere večino časa ne potrebujejo.

Na voljo so tri nove barvne kombinacije in sicer modra, oranžna in magenta. Prav tako je na voljo več internega spomina in sicer se lahko za nekaj manj kot 70 ameriških dolarjev kupi Fire tablica s 16GB spomina. V primeru, da je 16GB za določenega uporabnika premalo, ponuja tablica možnost povečanja spomina z uporabo microSD kartice, ki lahko ponuja do 128GB spomina. Pri Amazonu takšno odločitev pojasnjujejo z željo kupcev, da poleg knjig in revij tablico uporabijo za igranje kakšne igre ali ogled filma. Slednje pa zahtevajo več prostora in temu primerno so ga pri Amazonu ponudili. Tablica ponuja 7 palčni zaslon z resolucijo 1024 X 600 kar pomeni približno 171 pisklov na inč. Resolucija tako ne podira rekordov vendar pa je, glede na ceno, tablica več kot primerna za najbolj pogoste aktivnosti. Temu je tudi primeren štiri-jedrni 1.3 GHz procesor.

Edina slabost, ki bi lahko odvrnila marsikaterega uporabnika je operacijski sistem Fire OS 5.0. Pri Amazonu so namreč za svoje tablice razvili lastne operacijski sistem, ki pa slonu na operacijskem sistemu Android. To pomeni, da je na voljo tudi večina mobilnih aplikacij, ki so bile narejene za operacijski sistem Android.

Tablica Fire je na voljo tudi slovenskim uporabnikom. Sprva jo je možno naročiti zgolj kot prednaročilo preko amazonove spletne strani vendar pa naj bi se dostava začela že konec meseca aprila. V primeru da iščete tablični računalnik, ki naj bo cenovno dostopen, je Fire ena izmed možnih alternativ.


Prijavi napako v članku