Računalništvo, telefonija
07.06.2018 18:00

Deli z drugimi:

Share

Amazon ogoljufala za 1,2 milijona dolarjev

Ste že kdaj kupili kaj na spletu, pa ste kasneje ugotovili, da vam izdelek ne odgovarja, je poškodovan ali ne deluje tako kot mora? Najverjetneje ste ga vrnili in zahtevali vračilo kupnine. Kaj pa, če je podjetje tako prijazno, da vam pošlje nadomestek brezplačno?
V dveh letih "kupila" za 1,2 milijona dolarjev tehnoloških naprav
V dveh letih "kupila" za 1,2 milijona dolarjev tehnoloških naprav

To večkrat počne spletni gigant Amazon.

Ta namesto, da zahteva vračilo izdelka, vam preprosto pošlje novega, pokvarjenega pa lahko zavržete. Vendar, kaj če ta izdelek ni pokvarjen?

To dobrodušnost podjetja sta izrabila tudi par iz zvezne države Indiane iz ZDA. Ta sta med leti 2014 in 2016 kupila na Amazonu tehnične izdelke v vrednosti več kot 1,2 milijona dolarjev.

Kasneje sta stopila v stik s Amazonom, kjer sta povedala, da so izdelki pokvarjeni, oziroma ne delujejo. Podjetje jima je večkrat ugodilo in so namesto vračila samo rekli, da naj izdelek preprosto zavržeta, saj bodo poslali novega.

Naročila sta več kot 2700 različnih izdelkov, višjega cenovnega ranga. Kupila sta vse od GoPro kamer, pa do Xboxov, Samsungovih pametnih ur, ter celo Applove MacBooke.

Prevara se pa še tukaj ni končala. Uspelo jima je namreč prodati vseskupaj za več kot 700,000$;kar sta dobila praktično brezplačno, ker izdelki naj ne bi delovali.

Vendar zakaj Amazon tega ni ugotovil prej? Predvsem zaradi dejstva, da sta redno menjavala svojo identiteto, ter se celo pogosto selila v najemniška stanovanja, kjer pa nista plačevala najemnin. Sposojala sta si tudi najrazličnejše avtomobile, vendar za najem nista plačala.

Oba so nevadno ujeli. Za zapahi bosta preživela več kot 71 mesecev oziroma okrog 6 let.


Prijavi napako v članku