Računalništvo, telefonija
14.04.2016 12:29
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon najavil novi Kindle

Novi  Kindle le še vprašanje časa!
Novi Kindle le še vprašanje časa!

Nedavne spletne govorice so se izkazale za resnične, saj je podjetje Amazon najavilo razpoložljivost novega bralnika elektronskih knjig, ki sliši na ime Kindle Oasis. Gre za dostojnega naslednika bralnika e-knjig Kindle Voyager, opremljen pa je s 6-palčnim (15,2-centimetrskim) zaslonom z gostoto prikaza 300 točk na palec. Novost je primernejša za večurno branje, saj je ergonomsko oblikovana in meri le 143 x 122 x 3,4-8,5 milimetra ter tehta okoli 130 gramov.

Bralnik elektronskih knjig Amazon Kindle Oasis ima za shranjevanje podatkov na boljo vgrajen pomnilnik s štirimi gigabajti prostora, pri čemer je podprta bogata paleta formatov, kot so Kindle 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, nezaščiteni MOBI, privzeti PRC, HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG in BMP. Poleg velikih stranskih gumbov za branje vsebine bo bralcu zagotovo prišel prav še ovitek z vgrajeno baterijo. Ta naj bi mu zagotavljala kar 12-mesečno avtonomijo delovanja v stanju pripravljenosti. Prenovljeni bralnik e-knjig Amazon Kindle Oasis je bogatejši še za zelo uporabno funkcijo Kindle Sleep Mode, ki bo pripomogla k še daljši avtonomiji zelo uporabne naprave.

Nadvse zanimivi bralnik elektronskih knjig Amazon Kindle Oasis je na voljo za prednaročilo v spletni prodajalni Amazon, na žalost pa ni ravno poceni. Za različico, opremljeno samo s povezavo WiFi, bo namreč treba odšteti okoli 290 evrov, medtem ko je različica, opremljena z mobilno povezavo, vrednotena na kar 350 evrov.


Prijavi napako v članku