Igre
10.06.2014 21:08
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Alienware Alpha: Igralna konzola z Windowsi 8.1!

Igralna konzila Alienware Alpha je dejansko kompaktni osebni računalnik prilagojen poganjanju najzahtevnejših računalniških iger.
Igralna konzila Alienware Alpha je dejansko kompaktni osebni računalnik prilagojen poganjanju najzahtevnejših računalniških iger.

Ker najzahtevnejši igričarji ne prisegajo na kompromise, je podjetje Alienware zanje pripravilo izjemno zmogljivo igralno konzolo, ki ji vsaj zlahka ne bo zmanjkalo sape, saj temelji na osnovi izjemno zmogljive strojne opreme in operacijskega sistema Windows 8.1. Novost s prodajno oznako Alpha za poganjanje grafičnih vsebin poleg zmogljive grafične kartice uporablja še Intelove procesorje Core i3 oziroma Core i5 oziroma Core i7 s procesorskimi sredicami Haswell, za shranjevanje vmesnih izračunov pa je na voljo sistemski pomnilnik kapacitete štiri gigabajte oziroma osem gigabajtov. Vgrajena grafična kartica, ki temelji na osnovi zgradbe Maxwell, pa razpolaga z dvema gigabajtoma grafična pomnilnika GDDR5.

Zanimiva igralna konzola Alpha podjetja Alienware lahko brez težav poganja tudi najzahtevnejše računalniške igre v ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, in sicer s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo. Tu so na voljo še video izhod HDMI, štirje vmesniki USB 3.0, hitra brezžična povezava Wi-Fi 802.11ac ter trdi disk z do dvema terabajtoma prostora. Prednameščeni operacijski sistem Windows 8.1 je opremljen z namenskim grafičnim vmesnikom, ki poenostavlja izbiro priljubljenih računalniških iger in predvajanje vsebin na domačem tečevizorju,

Igralna konzola Alienware Alpha pričakovano ni poceni, saj je že za vstopno različico opremjeno z enim igralnim ploščkom potrebno odšteti preračunanih 370 evrov. Novost bo proti koncu poletja naprodaj tudi v evropskem prostoru, zanjo pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 500 evrov.


Prijavi napako v članku