Telefoni
03.07.2016 12:11

Deli z drugimi:

Share

Ali veste, koliko krat na dan se dotaknete zaslona telefona?

Povprečen uporabnik mobilnega telefona Android se dnevno zaslona v povprečju dotakne kar 2.617-krat.
Povprečen uporabnik mobilnega telefona Android se dnevno zaslona v povprečju dotakne kar 2.617-krat.

Danes si življenje brez pametnega mobilnega telefona težko predstavljamo, saj ga na vsakem koraku uporabljamo tako za opravljanje vsakodnevnih opravil kot za preživljanje prostega časa. Ker so ti neprestano v uporabi, so zanesenjaki spletnega portala Dscout z nedavno raziskavo preverili, kolikokrat se uporabniki pametnih mobilnih telefonov Android dotaknejo zaslona. V raziskavo je bilo vključenih 94 uporabnikov širom sveta, rezultati raziskave pa so nadvse zanimivi.

V povprečju uporabniki dnevno na pametnih mobilnih telefonih Android »visijo« 2,42 ure, pri čemer se zaslona v povprečju dotaknejo kar 2.617-krat. To pomeni, da se uporabniki zaslona na letni ravni dotaknejo kar en milijon krat. Najbolj zagreti uporabniki se zaslona pametnega mobilnega telefona dnevno v povprečju »dotikajo« kar 3,75 ure, kar pomeni, da se dnevno zaslona v povprečju dotaknejo 5.427 krat oziroma dva milijona krat letno.

Pri tem je zanimivo tudi to, da je uporaba pametnih mobilnih telefonov ponoči nekaj povsem običajnega. Kar 87 odstotkov anketirancev je namreč priznalo, da je pametni mobilni telefon že uporabljalo med polnočjo in peto uro zjutraj, največ pa jih je »viselo« na Facebooku.


Prijavi napako v članku