Telefoni
08.03.2017 11:31

Deli z drugimi:

Share

Ali ste vedeli, da so telefoni Apple iPhone 2G še vedno v uporabi?

Ali ste vedeli, da so telefoni Apple iPhone 2G še vedno v uporabi?
Ali ste vedeli, da so telefoni Apple iPhone 2G še vedno v uporabi?

Trenutno najbolj poznan in priljubljen pametni mobilni telefon vseh časov, Applov iPhone, je svojo javno predstavitev doživel pred desetimi leti, leta 2007. Tedaj je računalniški gigant predstavil pametni telefon, ki za konkurenco še danes predstavlja nedosegljiv standard glede kakovosti izdelave in delovanja. Apple iPhone je poleg presežkov na področju oblike in strojne opreme prinesel še operacijski sistem iOS, ki po enostavnosti uporabe in gladkosti delovanja trenutno nima konkurence.

Čeprav je od predstavitve prvega mobilnega telefona iPhone minilo že dobro desetletje, je ta, verjeti ali ne še vedno v aktivni uporabi. Nedavna raziskava analitskega podjetja DeviceAtlas je namreč pokazala, da trenutno Applove pametne mobilne telefone iPhone 2G, 3G in 3GS na Švedskem še vedno uporablja dober odstotek uporabnikov storitev mobilne telefonije. Odstotek uporabe starih Applovih mobilnih telefonov je relativno visok (dobrih 0,5 odstotkov) tudi v drugih državah širom sveta, med njimi pa izstopajo predvsem Francija, Japonska, Brazilija, Nemčija in Italija.

Na pametna mobilna telefona iPhone 4 in 4S prisega še več uporabnikov storitev mobilne telefonije, pri čimer prednjačijo uporabniki v Rusiji, saj je njihov delež večji od 3,5 odstotkov. Pri tem je zanimivo tudi to, da uporabniki še vedno prisegajo celo na prvo generacijo Applovih večpredstavnostnih predvajalnikov iPod Touch. Nad njimi pa so še posebno navdušeni predvsem v Združenem kraljestvu in na Japonskem, saj je njihov delež slabih 0,5 odstotkov.

Pri tem velja še omeniti, da je raziskava analitskega podjetja DeviceAtlas še pokazala, da med sodobnimi Applovimi pametnimi mobilnimi telefoni iPhone še posebno izstopajo tisti z 11,9-centimetrskim (4,7-palčnim) zaslonom. Ti so namreč med uporabniki precej bolj priljubljeni kot iPhoni s 14-centimetrskim (5,5-palčnim) zaslonom, razloge za to pa gre iskati tudi v maloprodajni ceni, saj je večji iPhone pričakovano precej dražji od manjšega brata.


Prijavi napako v članku