Življenjski slog
Poslovne rešitve
15.04.2022 10:10
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali jih čutite? Nekaj je v zraku

Čistilci zraka z obljubo o čistem zraku postavljajo velika pričakovanja. Njihova obljuba in naloga je očistiti zrak v vaših prostorih in odstraniti vse onesnaževalce, kot so neprijetne vonjave, dim, prhljaj hišnih ljubljenčkov in tudi virusne delce.
Kompakten in zmogljiv č
Kompakten in zmogljiv č

Dobri čistilci zraka lahko pomagajo ublažiti ali celo popolnoma odstraniti nevarnosti, ki jih predstavljajo onesnaževanje in dejavnosti v zaprtih prostorih. Poznamo več vrst čistilcev zraka: prenosni, UVC, stropni, stenski, HEPA in tako naprej.

Da pa se čistilec zraka lahko uvrsti na seznam najboljših, mora biti dovolj zmogljiv, da očisti zrak tudi v največjih prostorih, dovolj tih in nemoteč, da lahko spite ali opravljate aktivnosti v njegovi bližini in ponujati konkurenčno ceno, da je smiselno imeti več enot po številnih prostorih.

IDEAL AP40 Pro: čistilec zraka z neprimerljivo tehnologijo

Kompakten in zmogljiv čistilec zraka IDEAL AP40 Pro združuje sodoben dizajn, izjemno čiščenje zraka, tiho delovanje in energetsko učinkovitost. Edinstvena konstrukcija naprave zagotavlja največji pretok zraka in optimizirano filtracijo. Večslojni 360° HEPA filter iz zraka v zaprtih prostorih filtrira škodljive delce, kot so fin prah (PM10, PM2,5, PM0,3, PM0,1), alergene cvetnega prahu, patogene, kot so bakterije, viruse in spore plesni, cigaretni dim, izpušne pline, kemične hlape in neprijetne vonjave.

Osrednja nadzorna plošča Easy-Touch ponuja več različnih načinov čiščenja: samodejni način, 3 hitrosti čiščenja, turbo način in nočno čiščenje. Dodatne funkcije, kot so časovnik, otroška ključavnica in status filtra lahko upravljate preko namenske aplikacije IDEAL Air Pro.

Čistilci zraka IDEAL – ključni element higienskega načrta rokometne Bundeslige

Pa še primer iz prakse. Pandemija je v veliki meri za dalj časa popolnoma ohromila svetovni šport, vključno z najbolj znano rokometno ligo na svetu, Bundesligo. Še pred nadaljevanjem sezone so se vodilni zavedali, da bodo morali sprejeti določene ukrepe, če bodo želeli zagotoviti higiensko varne rokometne tekme in dogodke. Prioriteta je bila optimizacija pogojev za gledalce in igralce, predvsem na območjih, kjer bi ljudje lahko prišli v stik in na območjih z večjo stopnjo tveganja okužbe.

Za pomoč so se obrnili na podjetje Krug & Priester, znanega proizvajalca čistilcev zraka in večletnega sponzorja Bundeslige.

»Ta korak je namenjen predvsem nadzoru in občutnemu zmanjšanju okužb, ki se prenašajo po zraku. S tem mislimo na vdihavanje infekcijskih kapljic, prašnih delcev ali celo samih patogenov. Prvi korak je bil torej optimizacija stanja v paviljonu HBW s čistilci zraka IDEAL,« pravi Daniel Priester, generalni direktor Krug & Priester.

Po posvetu s strokovno ekipo je bilo odločeno, da bi bila najboljša rešitev za razpoložljivi prostor stropna enota za čiščenje zraka. Na štiri visokokakovostne stropne nosilce so namestili 8 visoko zmogljivih čistilcev zraka IDEAL AP40 PRO. Njihova centralna postavitev zagotavlja optimalno hitrost pretoka zraka, ne da bi pri tem žrtvovali dragoceno talno površino. Čistilnike zraka upravljajo z daljinskim upravljalnikom.

»Naši čistilniki zraka IDEAL zagotavljajo dosledno visoko kakovost zraka zahvaljujoč visoko učinkovitim večslojnim filtrom, ki iz zraka v prostoru odstranijo 99,99 % vseh aerosolov, ki bi lahko vsebovali patogene. S tem znatno zmanjšajo njihovo koncentracijo. To še ni vse. Odstranjujejo tudi alergene, cvetni prah, kemikalije in neprijetne vonjave. Čistilci zraka IDEAL s kroženjem in čiščenjem zraka večkrat na uro skrajšajo tudi čas zadrževanja škodljivih onesnaževalcev v zunanjem zraku. Naše naprave s tem dopolnjujejo in izboljšujejo zaščitne ukrepe, kot so družbena razdalja, pregradne stene, površinska dezinfekcija in obrazne maske. Za paviljon HBW smo pripravili resnično inovativno rešitev, saj gre za objekt, kjer ni možnosti zračenja z odprtimi okni.«

Uporabljeni stropni nosilci so primerni za uporabo v zasebnih in javnih prostorih, kot so na primer skupne pisarne, trgovine, delavnice …

Za še več informacij o čistilcih zraka IDEAL obiščite spletno stran www.vibor.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Covid-19

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

Endava PLC

Letališka cesta 29B, 1000 Ljubljana,
Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več